Νέο Dacia Duster 2018, teaser πριν από την πρεμιέρα του [video]

Νέο Dacia Duster 2018, teaser πριν από την πρεμιέρα του [video]

Λίγες ημέρες πριν από την παρουσίαση της νέας γενιάς του Duster στην ΙΑΑ 2017, η Dacia μας δίνει μια πρόγευση.

Η ανακοίνωση της πρεμιέρας του ολοκαίνουργιου Duster στο μεγάλο γερμανικό Σαλόνι Αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη, έγινε μέσω ενός μικρής διάρκειας video στα social media.

Στο οπτικό υλικό παρουσιάζεται ένα μοντέλο της ρουμανικής θυγατρικής της Renault που, είτε πρόκειται για το υφιστάμενο μοντέλο με τμήματα του νέου είτε για ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο. Τα λίγα λόγια που το συνοδεύουν δεν επαρκούν για την αποσαφήνιση του διλήμματος:

«Τι στην ευχή σκέφτεται το Duster; Ετοιμαστείτε για την απογείωσή του! Ανακαλύψτε περισσότερα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης».

Αλλά ούτε και η κατασκοπεία αποδείχτηκε εύστοχη στην αποκάλυψη στοιχείων. Παρότι το αυτοκίνητο απαθανατίστηκε πολλές φορές, παραμένει ένα μυστήριο. Οι φήμες δίνουν και παίρνουν. Από τη μια έχουμε αυτούς που υποστηρίζουν ότι το νέο Dacia Duster 2018 θα υποστηρίζεται από τις μονάδες πλαισίου CMF, τη σπονδυλωτή αρχιτεκτονική που υποστηρίζει επίσης τα Nissan Qashqai και Renault Kadjar.

Από την άλλη, υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι θα χρησιμοποιεί μια αναθεωρημένη έκδοση της υπάρχουσας πλατφόρμας. Κάτι που βέβαια, θα ήταν απορίας άξιο, καθώς αποτελεί τροχοπέδη για ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο όσον αφορά στην υιοθέτηση κοινών συστημάτων, τη στιγμή που όλα τα αυτοκίνητα της κλάσης αυτής στη Συμμαχία Renault-Nissan είναι βασισμένα στη CMF. Χώρια που μια αλλαγή στη ρουμανική αλυσίδα παραγωγής, πέρα από την αρχική επένδυση της μετατροπής, επιταχύνει την απόσβεση της CMF. Το μόνο που μας οδηγεί στο να διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις είναι ο επίσημος αποκλεισμός μιας 7θέσιας έκδοσης του καινούργιου Duster, set-up το οποίο θα υποστήριζε μόνο η CMF.

Όσον αφορά την γκάμα των κινητήρων, αυτή αναμένεται να παραμείνει η ίδια με τη σημερινή. Αν και λέγεται ότι στον προγραμματισμό περιλαμβάνεται και η προσθήκη του ντίζελ 1.6 dCi, προς διεύρυνση των επιλογών με ένα μοτέρ που δίνει το παρών σε πολλά αυτοκίνητα της Συμμαχίας εδώ και αρκετό καιρό.

[Πηγή Dacia μέσω Facebook]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube