Ημιφορτηγό Mercedes-Benz by Nissan

Ημιφορτηγό Mercedes-Benz by Nissan

Νέα αναφορά λέει ότι το ημιφορτηγό που θα κατασκευάσει η Mercedes-Benz θα είναι σε συνεργασία κι θα κατασκευάζεται από τη Nissan.

Πριν από μερικές ημέρες, η Daimler ανακοίνωσε προκαλώντας αίσθηση ότι σχεδιάζει να λανσάρει ένα ημιφορτηγό pick-up μέχρι το 2020.

Αρχικά, η ανακοίνωση έλεγε ότι το νέο pick-up θα εξελισσόταν από το τμήμα Mercedes-Benz Vans, αλλά πηγές που γνωρίζουν το θέμα εκ των έσω είπαν στην Wall Street Journal ότι το μοντέλο στην πραγματικότητα θα κατασκευάζεται από τη Nissan. Επιπλέον, οι ίδιες πηγές δήλωσαν ότι το νέο pick-up της Mercedes-Benz θα βασίζεται στο Navara, αλλά θα χρησιμοποιεί 4κύλινδρα και 6κύλινδρα μοτέρ της γερμανικής εταιρείας. Απ’ ό,τι πιστεύεται, οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο εταιρείες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, αλλά απομένουν πολλές ακόμη λεπτομέρειες προς επίλυση.

Το νέο pick-up της Mercedes-Benz θα λανσαριστεί εμπορικά στην Ευρώπη, στη Λατινική Αμερική, στην Αυστραλία και στη Ν. Αφρική.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι η συνεργασία της Mercedes-Benz με τη Συμμαχία Renault-Nissan βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μικρό μοτέρ ντίζελ 1.5 dCi των 90 και 110 PS της Συμμαχίας τοποθετείται στις A-Class, B-Class, CLA και GLA.

[Πηγή wsj.com μέσω europe.autonews.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube