Νέο Renault Alaskan [video]

Νέο Renault Alaskan [video]

Η Renault μας δίνει μια πρώτη γεύση από το νέο παγκόσμιο pick-up της που θα λανσάρει στις αρχές του 2016.

Με το πρωτότυπο Alaskan, η Renault περιγράφει τι θα πρέπει να περιμένουμε από το νέο παγκόσμιο pick-up της που αναμένεται να λανσάρει μέσα στο πρώτο 4μηνο του επόμενου έτους.

Η Renault δεν είναι νεοφώτιστη σε αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων. Πώς θα μπορούσε άλλωστε αφού βρίσκεται σε «Συμμαχία» με τη Nissan και η Dacia τελεί υπό την αιγίδα της. Έτσι, η παρουσία της στο χώρο αυτό είναι υπαρκτή, αν και μακριά από την Ευρώπη. Το διπλοκάμπινο pick-up Duster Oroch κάνει ήδη εδώ και λίγους μήνες καριέρα στη Λατινική Αμερική, όπου η Renault δραστηριοποιείται με μοντέλα της υπό τα σήματα της Dacia, καθώς εκεί δεν έχει δίκτυο με το όνομά της.

Τα καλά νέα λοιπόν είναι ότι η γαλλική εταιρεία σχεδιάζει ένα παγκόσμιο pick-up για το 2016 που θα είναι η έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου Alaskan. Προς το παρόν περιγράφεται ως ένα τετρακίνητο όχημα που «εργάζεται σκληρά και παίζει σκληρά», σχεδιασμένο για επαγγελματική χρήση και ελεύθερο χρόνο, αλλά και για τις καθημερινές μετακινήσεις.



Όπως θα περίμενε κάποιος από ένα πρωτότυπο που σέβεται τον εαυτό του, το Renault Alaskan πατά σε υπερμεγέθεις τροχούς (21”) και διαθέτει φανάρια φουλ LED εμπρός πίσω. Τη κίνησή του έχει αναλάβει ένας 4κύλινδρος διτούρμπινος κινητήρας ντίζελ, τοποθετημένος κατά το διάμηκες που προέρχεται από την γκάμα του Master. Παρότι δεν υπάρχει κάποια σχετική αναφορά στο δελτίο Τύπου της Renault, το Alaskan δείχνει να έχει πολλά κοινά με το νέο Nissan Navara, τουλάχιστον στην κοψιά, οπότε φανταζόμαστε ότι το μοντέλο παραγωγής θα έρθει ακόμα πιο κοντά στον Ιάπωνα σύμμαχο της γαλλικής εταιρείας.

Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί η τοποθέτηση κάμερας στη θέση των εξωτερικών καθρεφτών, ενώ στην καρότσα υπάρχει μπόλικος χώρος για τη φιλοξενία ποδηλάτων, εξοπλισμού κάμπινγκ, σανίδων του σερφ ή για… πολλές μπάλες τριφύλλι. Το χρώμα του πρωτοτύπου Alaskan, που δημιουργεί το φαινόμενο βουρτσισμένου χρώματος του πάγου, συνδυάζεται με γυαλισμένες μεταλλικές διακοσμήσεις, μπλε και κίτρινες αντιστίξεις στους καθρέφτες, στο εμπρός βίντσι, στις δαγκάνες και στον αφαλό των τροχών.

Η Renault λέει ότι το αυτοκίνητο παραγωγής θα εμφορείται από «το ίδιο πνεύμα» με το πρωτότυπο Alaskan και ότι παρόμοιο θα είναι και το μέγεθός του. Επιπλέον, το pick-up παραγωγής δεν θα περιορίζεται σε γκάμα διπλοκάμπινου και ως επαγγελματικό όχημα θα διατίθεται σε διάφορα στιλ αμαξώματος. Σύμφωνα δε με τη Renault τo ωφέλιμο φορτίο του θα φτάνει το μέγιστο στα 1.000 kg.

[Πηγή Renault]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube