Η Pagani Zonda ποτέ δεν πεθαίνει [video]

Η Pagani Zonda ποτέ δεν πεθαίνει [video]

Η Pagani συνεχίζει να φτιάχνει μοναδικές εκδόσεις της Zonda για εκλεκτούς πελάτες της. Τελευταίες δημιουργίες της, οι Zonda Fantasma Evo και Zonda Riviera.

Παράλληλα με τις καινούργιες Huayra, Huayra BC και Huayra Roadster, η Pagani συνεχίζει να φτιάχνει μοναδικές, «καινούργιες» Zonda, και δεν φαίνεται διατεθειμένη να σταματήσει.

Τα εισαγωγικά μπαίνουν στο «καινούργιες» γιατί δεν πρόκειται αναγκαστικά για νέες Zonda, φτιαγμένες από το μηδέν, αλλά και για εκτενείς μετατροπές σε υπάρχοντα αυτοκίνητα. Όταν κάποιος έχει ήδη μια Zonda και θέλει να τη φέρει στα μέτρα του, να βάλει τις προσωπικές του πινελιές και να τη μετατρέψει σε ένα μοναδικό αυτοκίνητο το οποίο όμως θα φέρει την επίσημη σφραγίδα της κατασκευάστριας εταιρίας, ο Horacio Pagani είναι πρόθυμος να βοηθήσει. Έτσι, δύο τέτοια αυτοκίνητα είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε την Pagani Huayra [video]

Πρώτη εμφανίστηκε η Zonda Fantasma Evo. Ένα αυτοκίνητο που είχε ξεκινήσει ως συμβατική Zonda το 2005, το 2012 αναβαθμίστηκε σε 760 SH, στην πορεία μετονομάστηκε σε Fantasma, και πλέον λέγεται Fantasma Evo. Εκτός από το βαθύ κόκκινο χρώμα και κάποιες βελτιώσεις που δεν ανακοινώνονται, η σημαντικότερη αλλαγή ήταν η αντικατάσταση του ημιαυτόματου κιβωτίου με ένα χειροκίνητο, αντίστοιχο με εκείνο της Zonda 760 LH, του Lewis Hamilton.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, μας προέκυψε και η Zonda Riviera. Μέχρι πρότινος ήταν μια κίτρινη Zonda F, η οποία πλέον έχει αναβαθμισμένα μηχανικά μέρη, αφού χρησιμοποιεί κι αυτή την τελευταία εκδοχή του ατμοσφαιρικού V12 της AMG με 760 PS, αλλά και διαφορετική εμφάνιση. Με λευκό αμάξωμα, μπλε λεπτομέρειες και αρκετά ανθρακονημάτινα τμήματα. Προς το παρόν, το μοναδικό υλικό που έχει κυκλοφορήσει σχετικά με την Zonda Riviera είναι το παρακάτω, κάκιστης ποιότητας video:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube