Μία από τα ίδια το Volvo XC40

Μία από τα ίδια το Volvo XC40

Ευτυχώς, το μικρό crossover της Volvo δεν θα ξεφεύγει από την πετυχημένη σχεδιαστική συνταγή της μάρκας.

Το μικρό crossover της Volvo που θα έρθει με το όνομα XC40 προφανώς θα ακολουθεί την σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας. Στο μικρότερο μέγεθος οι αναλογίες είναι πιο αρμονικές, και το σύνολο δείχνει ακόμη πιο όμορφο.

Παρά το βαρύ καμουφλάζ του αυτοκινήτου που εντοπίστηκε σε δοκιμές εξέλιξης, είναι ευδιάκριτα όλα τα σχεδιαστικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα σύγχρονα μοντέλα της Volvo: Η μάσκα με την όρθια γρίλια, τα φώτα «σφυριά του Thor» εμπρός και τα όρθια φώτα πίσω.

Το XC40 αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το φθινόπωρο. Είναι το πρώτο από τρία κόμπακτ crossover μοντέλα που η Volvo θα λανσάρει στην αναπτυσσόμενη αγορά των μικρών crossover. Βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα με το όνομα Compact Modular Architecture (CMA) που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Geely, την κινεζική εταιρεία που έχει επενδύσει στην Volvo.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, το νέο μοντέλο θα εγκαινιάσει και μια νέα φουρνιά 3κύλινδρων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου με χωρητικότητα 1,5 lt, οι οποίοι θα προέρχονται από τους δίλιτρους 4κύλινδρους που ήδη γνωρίζουμε.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται η υβριδική έκδοση Τ5 Twin Engine, που θα συνδυάζει το βενζινοκίνητο 3κύλινδρο σε έκδοση 182 ίππων με έναν ηλεκτρικό 75 ίππων.

[Πηγή Automotive News

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube