Ο Marchionne CEO της Ferrari

Ο Marchionne CEO της Ferrari

Το διοικητικό συμβούλιο της Ferrari θα συνεδριάσει για να ορίσει Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Marchionne.

Αυτοεκπληρούμενη προφητεία ο ορισμός του Sergio Marchionne στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ferrari. Το διοικητικό συμβούλιο θα συνέλθει προκειμένου να επικυρώσει την απόφαση την ερχόμενη Δευτέρα 9/5, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

Ο Marchionne θα αντικαταστήσει τον 69χρονο Amadeo Felisa, ο οποίος λέγεται ότι θα παραμείνει στην εταιρεία, σε ρόλο συμβούλου. Σύμφωνα με τις πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν πριν ανακοινωθεί κάτι επίσημα, ο Felisa φέρεται έτοιμος στην σύγκληση του ΔΣ με αντικείμενο τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου για την Ferrari, να δηλώσει την πρόθεσή του να συνταξιοδοτηθεί. Βέβαια, η φήμη αυτή κυκλοφορεί μήνες αλλά ο Felisa δεν λέει να πάρει ακόμη την απόφασή του.

Αναλαμβάνοντας την θέση του CEO στην Ferrari, ο Marchionne, 63 ετών, θα έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας του Maranello, την οποία φρόντισε σταδιακά να διαχωρίσει από το Fiat Chrysler Automobiles group, ώστε να εφαρμόσει το σχέδιο ανάπτυξης  που έχει εκπονήσει.

Εκπρόσωποι της Ferrari έχουν αποφύγει να σχολιάσουν τις φήμες. Ο Marchionne είχε ανακοινώσει τον διαχωρισμό της Ferrari από το FCA group λίγες εβδομάδες αφού είχε αναλάβει πρόεδρος το 2014, αντικαθιστώντας τον Luca di Montezemolo. Ο Marchionne έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι στις προθέσεις του να επεκτείνει τις δραστηριότητες της Ferrari και σε άλλα πολυτελή προϊόντα εκτός από τα αυτοκίνητα προκειμένου να είναι οικονομικά ισχυρή και ανεξάρτητη.

Η αλλαγή έχει και πολιτικό παρασκήνιο, αφού ο Felisa, υπεύθυνος για την εξέλιξη της Alfa Romeo πριν αναλάβει τον ρόλο του στην Ferrari το 2008, ήταν ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Montezemolo. Ερωτηθείς στις 15 Απριλίου πάντως, ο Amadeo Felisa αρνήθηκε να σχολιάσει για τα μελλοντικά του σχέδια και για το πόσο σκόπευε να παραμείνει στην θέση του, ενώ ο Marchionne είχε αφήσει στο διοικητικό συμβούλιο την απόφαση για την αντικατάσταση του Felisa όταν εκείνος θα αποφάσιζε να αποχωρήσει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube