Η Toyota ετοιμάζει πισωκίνητο «μίνι GT 86»

Η Toyota ετοιμάζει πισωκίνητο «μίνι GT 86»

Οι διθύραμβοι και η εμπορική επιτυχία άναψαν τη σπίθα για φουλ επίθεση στη σπορ κατηγορία.

Τα καθαρόαιμα σπορ κουπέ έχουν ακόμα πολλούς οπαδούς. Το GT86 το απέδειξε και άνοιξε για τα καλά την όρεξη της Toyota.

Η νέα Supra, που θα ανήκει σε σαφώς μεγαλύτερη κατηγορία, ήδη ετοιμάζεται. Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα όμως είναι η είδηση πως η ιαπωνική μάρκα θα  βγάλει ένα μικρό πισωκίνητο κουπέ, που θα τοποθετείται κάτω από το GT86 και θα είναι σαφώς πιο προσιτό.

Ο υπεύθυνος εξέλιξης του GT86, Tetsuya Tada, παραδέχτηκε πως η Toyota βρίσκεται στα προκαταρκτικά στάδια εξέλιξης ενός μικρού σπορ αυτοκινήτου, χωρίς όμως ν’ αποκαλύψει πολλά μια και δεν έχει αναλάβει ο ίδιος το πρότζεκτ.

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει να εργαζόμαστε σε ένα μικρό πισωκίνητο κουπέ», είπε ο Tada. «Το concept βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν θα είναι διθέσιο ή 2+2

Ήταν επίσης κατηγορηματικός ότι θα μοιράζεται το ίδιο fun-to-drive DNA με το GT 86 και δεν θα βασίζεται σε κάποια υπάρχουσα πλατφόρμα, όπως π.χ. του Yaris, που θα απαιτούσε πολλούς συμβιβασμούς.

«Η κίνηση στους πίσω τροχούς είναι η καλύτερη λύση για ένα πραγματικό σπορ αυτοκίνητο», σχολίασε. Το πόσο μικρό σε διαστάσεις θα είναι το «μίνι-GT 86» δεν είναι ακόμα γνωστό. Σύμφωνα με τον Tada, πάντως, δεν θα είναι τόσο μικρό όσο τα Kei cars της ιαπωνικής αγοράς, όπως το Honda S660 ή το Daihatsu Copen, αλλά αρκετά μεγαλύτερο. Κάτι σαν ανταγωνιστής των ΜΧ-5 και 124 Spider ίσως;

[Πηγή: Drive.com.au]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube