Επίσημο: Νέο Daihatsu Copen [60 φωτογραφίες + video]

Επίσημο: Νέο Daihatsu Copen [60 φωτογραφίες + video]

Το νέο μικρό ρόουντστερ της Daihatsu δίνει έμφαση στην εξατομίκευση.

Με πηγή έμπνευσης το πρωτότυπο Kopen που παρουσιάστηκε πέρσι στην έκθεση του Τόκιο, η νέα γενιά του ιαπωνικού Kei Car εξακολουθεί να ονομάζεται Copen και δίνει έμφαση στην εξατομίκευση της εξωτερικής του εμφάνισης, μιας και μπορούν να αλλαχθούν όταν τα τμήματα εκτός από τις πόρτες και την οροφή.

Πέρα όμως από αυτό, η νέα γενιά του μοντέλου ξεχωρίζει και για την δυναμική και αιχμηρή εμφάνισή της, πράγμα που είχαμε είδαμε και πριν ένα μήνα όταν είχαν διαρρεύσει ορισμένες φωτογραφίες του. Το μήκος του νέου Copen φτάνει τα 3.395 mm, το πλάτος τα 1.475 mm και το ύψος τα 1.280 mm. Σύμφωνα με την Daihatsu, η νέα γενιά του μοντέλου είναι τρεις φορές πιο άκαμπτη, γεγονός που ευνοεί την άνεση και το κράτημα. Ακόμα, η ηλεκτρικά ανοιγόμενη μεταλλική οροφή αποτελείται από δύο κομμάτια και ζυγίζει 40 kg.

Το διθέσιο εσωτερικό διαθέτει και αυτό κάποιες δυνατότητες εξατομίκευσης, ενώ ο εξοπλισμός είναι αρκετά πιο σύγχρονος και πλουσιότερος. Διαθέτει keyless entry με κουμπί εκκίνησης κινητήρα, θερμαινόμενα καθίσματα, δερμάτινη επένδυση σε τιμόνι, χειρόφρενο και επιλογέα, θερμαινόμενο παρμπρίζ και διακοσμητικές επενδύσεις από ανθρακονήματα, με τον έξτρα εξοπλισμό να περιλαμβάνει και σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων.

Ο κινητήρας που εξοπλίζει το λιλιπούτειο roadster είναι ατμοσφαιρικός 3κύλινδρος 0,66 λίτρων και αποδίδει 64 ίππους και 9,4 kgm ροπής. Η κίνηση περνάει στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου πέντε σχέσεων ή ενός αυτόματου CVT με εφτά προκαθορισμένες σχέσεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube