Σε δοκιμές εξέλιξης η επόμενη γενιά SEAT Ibiza

Σε δοκιμές εξέλιξης η επόμενη γενιά SEAT Ibiza

Εξελίσσεται εντατικά το καινούριο Ibiza που αυτή τη φορά θα δείχνει πραγματικά νέο.

Η ανανέωση που δέχτηκε το σημερινό SEAT Ibiza πριν ένα περίπου χρόνο ήταν ουσιαστική σε ό,τι έχει να κάνει τα μηχανικά μέρη και τον εξοπλισμό, αλλά μάλλον διστακτική σε ό,τι αφορά στην σχεδίαση. Αυτό όμως φαίνεται ότι θα αλλάξει.

Η SEAT δεν έχει επιτρέψει να διαρρεύσει καμία πληροφορία σχετικά με το νέο Ibiza, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θέλει ακόμη να αποπροσανατολίσει τους  πιθανούς αγοραστές του ιδιαίτερα αξιόλογου σημερινού μοντέλου.

Το νέο αυτοκίνητο που εντοπίστηκε σε δοκιμές εξέλιξης θα διατηρεί στοιχεία από την σημερινή πλατφόρμα σε συνδυασμό με τμήματα της πλατφόρμας MQB. Χαρακτηριστικό της ΜQB είναι ότι σε όλα τα αυτοκίνητα που την χρησιμοποιούν, η απόσταση από το κέντρο του εμπρός τροχού ως τον «καθρέφτη», το χώρισμα δηλαδή του χώρου του κινητήρα με την καμπίνα, είναι ίδια. Στην περίπτωση του νέου Ibiza είναι σαφώς μικρότερη, σε σχέση ας πούμε με το Ateca ή το Leon.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οδηγούμε στην πίστα Castelloli το SEAT Leon Cup [video]

Οι κινητήρες ωστόσο θα είναι οι ίδιοι που χρησιμοποιούνται και στην οικογένεια των MQB μοντέλων. Ο 1.0 TSI θα καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της γκάμας, με τρεις ή τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις ιπποδύναμης. Στους ντίζελ, ο 1.4 TDI, επίσης σε διαφορετικές εκδόσεις ιπποδύναμης, θα αντικαταστήσει κάθε άλλη μονάδα.

Οι ισχυρότερες εκδόσεις θα βασίζονται στον 1.4 TSI ή και στον καινούριο 1.5 TSI με την τεχνολογία τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας. Θα αργήσουν όμως, καθώς, τουλάχιστον δύο χρόνια μετά το λανσάρισμα του μοντέλου, καθώς για την ώρα ούτε καν η Audi δεν έχει πρόσβαση σε αυτή την τεχνολογία.

Μιλώντας για το χρονοδιάγραμμα, το πρωτότυπο της επόμενης γενιάς Ibiza αναμένεται να αποκαλυφθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το φθινόπωρο. Η γενική εκτίμηση είναι το αυτοκίνητο θα είναι μια μικρογραφία του Leon, σε σχεδίαση και χαρακτήρα. Κι αυτό μόνο θετικό είναι.

Πηγή Autoevolution.com

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube