SEAT: Σκέψεις για έκδοση CUPRA του SUV Ateca

SEAT: Σκέψεις για έκδοση CUPRA του SUV Ateca

Η Ισπανική εταιρεία μελετά την δημιουργία μιας έκδοσης επιδόσεων για το νέο Ateca.

Η SEAT παρουσίασε πριν τρεις ημέρες το πρώτο SUV στην ιστορία της, το νέο Ateca, και ήδη μελετά την δημιουργία μιας σπορ έκδοσης CUPRA.

Σύμφωνα με αναφορές στον Βρετανικό Τύπο, ο CEO της SEAT Luca De Meo ανέφερε ότι έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο μιας έκδοσης CUPRA για το νέο SUV. Δεν έδωσε όμως περισσότερες πληροφορίες για το project, αλλά είπε ότι «Έχουμε πολλά στο μυαλό μας για το νέο Ateca και θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα την φορά. Σκοπός μας είναι να φτιάξουμε μια πλήρη γκάμα για το μοντέλο που στο τέλος ίσως να περιλαμβάνει και μια έκδοση επιδόσεων».

Η εμπορική καριέρα του νέου SEAT Ateca θα ξεκινήσει το καλοκαίρι και η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει δύο εκδόσεις βενζίνης και τρεις πετρελαίου. Η βάση της βενζινοκίνητης γκάμας απαρτίζεται από τον 3κύλινδρο 1.0 TSI των 115 ίππων και ακολουθεί ο 1.4 TSI των 150 ίππων. Στην πετρελαιοκίνητη γκάμα βρίσκουμε τον 1.6 TDI με 115 ίππους και τον 2.0 TDI με 150 ή 190 ίππους.

Όπως βλέπετε, η γκάμα δείχνει πλήρης και ανταγωνιστική, αλλά το αδελφό VW Tiguan 2016 διαθέτει μεγαλύτερη που περιλαμβάνει ακόμα τον 1.8 TSI με 180 ίππους, τον 2.0 TSI με 220 ίππους και τον 2.0 TDI BiTurbo με τους 240 ίππους που ντεμπούταρε στο νέο VW Passat.

Αυτό σημαίνει ότι η γκάμα κινητήρων του νέου SEAT Ateca έχει την δυνατότητα να εμπλουτιστεί ανά πάσα ώρα και στιγμή, γεγονός που φέρνει μια έκδοση CUPRA ακόμα πιο κοντά στην παραγωγή.

[Πηγή: Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube