Επίσημο: Νέα Mercedes-AMG C43 Coupé

Επίσημο: Νέα Mercedes-AMG C43 Coupé

Η Mercedes-AMG αποκάλυψε τη C43 Coupé λίγες ημέρες πριν από το επίσημο ντεμπούτο της στο Διεθνές Σαλόνι της Γενεύης.

Η νέα Mercedes-AMG C43 Coupé σχεδιάστηκε για να αποτελέσει το αντίπαλο δέος και τον άμεσο ανταγωνιστή του επερχόμενου Audi S5.

To αυτοκίνητο ξεχωρίζει από τη σπορ μάσκα, τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, ενώ διαθέτει μαύρα στελέχη στους πλευρικούς καθρέφτες, ασημί ματ ιριδίζουσες διακοσμήσεις και σπορ σύστημα εξάτμισης. Επίσης διαθέτει χείλος εκφυγής στην πόρτα του πορτμπαγκάζ, διαχύτη στο πίσω μέρος και στάνταρ 18άρες ζάντες ελαφρού κράματος.

Στην καμπίνα, τα περισσότερα στοιχεία προέρχονται από το στάνταρ μοντέλο, αλλά η Mercedes-AMG τοποθέτησε flat-bottomed τιμόνι και καθίσματα με επένδυση μικροϊνών MB-Tex/DINAMICA με κόκκινες ραφές. Επίσης στο σαλόνι υπάρχουν αλουμινένιες διακοσμήσεις, κόκκινες ζώνες ασφαλείας, ενώ ανασχεδιασμένος είναι και ο πίνακας οργάνων με μοτίβα καρό σημαίας.

Κάτω από το καπό υπάρχει ο ίδιος 3λιτρος διτούρμπινος κινητήρας V6, που  βρίσκουμε αντίστοιχα στη νέα SLC 43 και C450, και αποδίδει μέγιστη ισχύ 367 PS και μέγιστη ροπή 53,0 kgm. Το μοτέρ συνδυάζεται στάνταρ με 9άρι αυτόματο σασμάν 9-G TRONIC που περνά την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος 4MATIC. Όσον αφορά τις επιδόσεις, τα εργοστασιακά νούμερα αναφέρουν επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,7” και τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά κατά τα ειωθότα στα 250 km/h.

Τις επιδόσεις και τη δυναμική συμπεριφορά της νέας C43 Coupé υποστηρίζουν η σπορ ανάρτηση με AMG Ride Control και το σύστημα AMG Dynamic Select με διαθέσιμες ρυθμίσεις Comfort, Eco, Sport, Sport Plus, και Individual για προσωπικό set-up. Το δυναμικό πακέτο ολοκληρώνουν η σπορ κρεμαγέρα που ρυθμίζεται αυτόματα ανάλογα με την ταχύτητα και το οδηγικό mode που έχει επιλεγεί, καθώς και σύστημα φρένων υψηλής απόδοσης με εσωτερικά αεριζόμενα δισκόφρενα, διάτρητα εμπρός, και διαστάσεων 361 mm εμπρός και 320 mm πίσω.

[Πηγή Mercedes-AMG]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube