Η νέα BMW X2 θα κάνει ντεμπούτο στο Παρίσι

Η νέα BMW X2 θα κάνει ντεμπούτο στο Παρίσι

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού θα κάνει επίσημο ντεμπούτο το νέο crossover της BMW που έρχεται να ανταγωνιστεί το Range Rover Evoque.

Η BMW X2 θα κάνει ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού στα τέλη Σεπτεμβρίου ως concept, ελάχιστα όμως διαφορετικό σε σχέση με την έκδοση παραγωγής, αποκαλύπτουν υψηλά ιστάμενα στελέχη της γερμανικής εταιρείας.

Θα είναι, σύμφωνα με την πάγια πρακτική της BMW σε αυτές τις περιπτώσεις, "αδελφό" μοντέλο της Χ1 και θα γίνει έτσι το δεύτερο μοντέλο που βασίζεται στη νέα προσθιοκίνητη πλατφόρμα UKL της μάρκας. Αυτή στην οποία θα πατά και η δεύτερη γενιά του Mini Countryman, το οποίο επίσης είναι προγραμματισμένο να εμφανιστεί στο Σαλόνι του Παρισιού.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του τμήματος marketing της BMW, η Χ2, κομψή και με μαζεμένες διαστάσεις, θα προσελκύσει νέους αγοραστές που θα ήθελαν ένα σπορ hatchback αλλά τους ενδιαφέρει η αίσθηση αυξημένης ασφάλειας που παρέχει ένα SUV. Οι ίδιοι περιγράφουν την Χ2 ως πιο "περιπετειώδες" αυτοκίνητο από την Χ1, παρότι μοιράζονται την ίδια βάση.

Στο λανσάρισμα η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει έναν δίλιτρο τούρμπο βενζίνης, με απόδοση 190 ίππων και τρεις ντίζελ. Θα είναι επίσης δίλιτροι, σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις ιπποδύναμης, από 148 ως 227 ίππους. Για την μετάδοση, οι διαθέσιμες επιλογές θα είναι ένα εξάρι χειροκίνητο ή ένα επίσης εξάρι αυτόματο που θα μεταφέρει την ισχύ στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς.

Πηγή AUTOCAR

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube