Προσθιοκίνητη η BMW Σειρά 2 Gran Coupé;

Προσθιοκίνητη η BMW Σειρά 2 Gran Coupé;

Οι ενδείξεις είναι ότι το μικρό 4θυρο κουπέ της BMW θα βασίζεται στην προσθιοκίνητη πλατφόρμα της μάρκας.

Οι τελευταίες πληροφορίες αλλάζουν σημαντικά τις προσδοκίες σχετικά με την Σειρά 2 Gran Coupé που αναμένεται από την BMW.

Ενώ σύμφωνα με το παλαιτότερο ρεπορτάζ θα διατηρούσε την πισωκίνητη διάταξη από την κουπέ και κάμπριο Σειρά 2, τελικά φαίνεται πως θα μοιράζεται την ίδια προσθιοκίνητη πλατφόρμα με την Σειρά 2 Active Tourer.

Η πληροφορία έρχεται από ένα post στο GermanCarForums, από έναν ιδιοκτήτητη μιας BMW Σειρά 2 ο οποίος προσκλήθηκε να συμμετάσχει σε μια έρευνα καταναλωτών. Στο event, η BMW διέθεσε στους συμμετέχοντες στην έρευνα ένα πρωτότυπο δοκιμών να οδηγήσουν, και ο συγκεκριμένος προσκεκλημένος υποστηρίζει ότι το αυτοκίνητο που οδήγησε ήταν προσθιοκίνητο.

ΔEΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την BMW M235i Coupé στην πίστα του Spa-Francorchamps [video]

Ενώ το αυτοκίνητο έμοιαζε με μια μακρύτερη κουπέ Σειρά 2, ο εν λόγω οδηγός παρατήρησε ότι η σχεδίαση τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος είναι πολύ διαφορετική, ενώ το μεταξόνιο ήταν σημαντικά αυξημένο, έτοιμο να δεχτεί τις δύο επιπλέον πόρτες. Αν και οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατο για την ώρα να επιβεβαιωθούν, μοιάζει πολύ λογικό η BMW να θέλει να δημιουργήσει έναν αντίπαλο για την Mercedes CLA και το Audi A3 σεντάν. Τα οποία επίσης είναι προσθιοκίνητα. Μάλιστα το μέλος του GermanCarForums υποστήριξε ότι στον χώρο του event υπήρχαν τα συγκεκριμένα μοντέλα από τον ανταγωνισμό, διαθέσιμα για οδήγηση και συγκρίσεις. Ενώ ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να συγκρίνουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά του... «μυστηριώδους μοντέλου» με αυτά της πισωκίνητης Σειράς 3.

Όσο κι αν οι φανατικοί της μάρκας και λάτρεις της οδήγησης προτιμούν να μην το σκέφτονται, είναι αναπόφευκτο η BMW να βγάλει περισσότερα προσθιοκίνητα μοντέλα στο μέλλον. Άλλωστε η ίδια η εταιρεία είχε ανακοινώσει το λανσάρισμα 12 διαφορετικών μοντέλων βασισμένων στην πλατφόρμα UKL, η οποία αυτή τη στιγμή είναι η βάση για κάθε Mini. Εκτός από την Σειρά 2 Gran Coupe, όπως όλα δείχνουν και η νέα Σειρά 1 θα είναι προσθιοκίνητη.

[Πηγή GermanCarForums, Motor1, BMWBlog]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube