Η κεντρομήχανη 911 δείχνει άγρια και ακούγεται φανταστικά [videos]

Η κεντρομήχανη 911 δείχνει άγρια και ακούγεται φανταστικά [videos]

Στην αγωνιστική Porsche 911 RSR ο κινητήρας είναι τοποθετημένος πλέον στο κέντρο. Και ακούγεται φανταστικά.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Los Angeles, σήμερα η Porsche θα παρουσιάσει κάτι πολύ ξεχωριστό. Την πρώτη κεντρομήχανη 911. Δεν πρόκειται για αυτοκίνητο δρόμου αλλά για την αγωνιστική RSR.

Αντίθετα με την χαμηλότερων προδιαγραφών 911 GT3, με την οποία διεξάγεται το Porsche Cup, η νέα 911 RSR θα τρέχει στην κατηγορία GTE, την κορυφαία των αυτοκινήτων Τουρισμού, κόντρα στην Ferrari 488 GTE, στην Chevrolet Corvette C7. R, στο  Ford GT κ.λπ. Η αλλαγή αυτή στη θέση του κινητήρα ήταν απαραίτητη για την Porsche προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική. Μετακινώντας τον κινητήρα στο κέντρο οι μηχανικοί κερδίζουν καλύτερη ισορροπία, περισσότερη πρόσφυση και έχουν περισσότερη ελευθερία για τον αεροδυναμικό σχεδιασμό του πίσω μέρους.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την BMW Z4 GT3 [video]

Σας είχαμε δείξει την κεντρομήχανη Porsche 911 RSR σε δοκιμές εξέλιξης στην πίστα πριν λίγες μέρες. Η κίνηση αυτή δείχνει ότι τουλάχιστον στο αγωνιστικό, η πισωμήχανη πλατφόρμα δεν είχε πλέον άλλη απόδοση να δώσει, έχοντας φτάσει στο απόλυτο όριο εξέλιξης. Ισχύει άραγε το ίδιο και για το αυτοκίνητο δρόμου;

Πηγή Porsche Newsroom, R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube