Η Audi ετοιμάζει 4θυρο κουπέ A3

Η Audi ετοιμάζει 4θυρο κουπέ A3

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επόμενη γενιά του Α3 θα διαθέτει και μια τετράθυρη κουπέ έκδοση που θα αποτελέσει αντίπαλο της Mercedes-Benz CLA.

Μπορεί η Audi με το A3 να άνοιξε το δρόμο στα premium μικρομεσαία, όμως η αλήθεια είναι ότι από το 2013 η Mercedes-Benz έχει το μοναδικό τετράθυρο κουπέ της κατηγορίας.

Είναι δε τόσο πετυχημένη η CLA, που ουσιαστικά ο ανταγωνισμός είναι αναγκασμένος να την ακολουθήσει. Κάπως έτσι, έχει ήδη ξεκινήσει να ακούγεται έντονα ότι η επόμενη γενιά του Audi A3 θα περιλαμβάνει και μια αντίστοιχη έκδοση, πλέον της 3θυρης, της 5θυρης Sportback και της Cabriolet.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το νέο Audi A3 Sportback 1.6 TDI MY2017

Δεν είναι ακόμα γνωστή η ονομασία του μοντέλου, κάτι λογικό αφού δεν αναμένεται στην αγορά πριν το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Το νέο μοντέλο θα έχει λίγο πιο premium χαρακτήρα από τα «απλά» Α3 άρα και λίγο υψηλότερη τιμή, όπως ακριβώς κάνει και η Mercedes-Benz με τη CLA. Η προσθήκη του νέου μοντέλου στις τάξεις της Audi θα αποτελέσει ακόμα ένα βήμα προς την υλοποίηση του στόχου για μια γκάμα με 60 αυτόνομα μοντέλα μέχρι το 2020.



Οι ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες του autoexpress, δείχνουν πως ενδέχεται να μοιάζει το νέο μοντέλο, λαμβάνοντας ως σημείο αναφοράς τη διαφορά ενός Α5 Sportback από ένα σεντάν A4.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το νέο Audi A4 1.4 TFSI S tronic

Το 4θυρο κουπέ Α3 θα έχει σαφώς πιο δυναμική και σπορ εικόνα από το σεντάν, το οποίο θα ικανοποιεί τα πιο συμβατικά και συντηρητικά γούστα. Δεν θα ήταν έκπληξη μάλιστα να δούμε και αρκετές ομοιότητες με το πρωτότυπο ΤΤ Sportback που είδαμε στο Σαλόνι του Παρισιού, το 2014.

Όπως είναι λογικό πάντως πρώτα θα δούμε τα συμβατικά A3 της νέας γενιάς, τα οποία αναμένονται το 2019. Θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα MQB όπως και τα σημερινά μοντέλα, η οποία ωστόσο ενδέχεται να είναι ελαφρώς επιμηκυμένη για ακόμα μεγαλύτερη καμπίνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το νέο Audi Q2 1.6 TDI

Τη μεγαλύτερη διαφορά πάντως θα τη δούμε στο ταμπλό, το οποίο θα δανείζεται και αρκετά στοιχεία από την επόμενη γενιά του Α8, της ναυαρχίδας της εταιρείας.

Η σημαντικά πιο προηγμένη συνδεσιμότητα και μερικές ακόμα εντυπωσιακές τεχνολογίες όπως η ημιαυτόνομη οδήγηση θα είναι στοιχεία που θα δούμε στο νέο μοντέλο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Σε δύο ακόμα γενιές μοντέλων θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα MQB

Στα μηχανικά μέρη αναμένονται επίσης αξιοσημείωτες αλλαγές, με σημαντικότερη την περισσότερη εκμετάλλευση της ηλεκτρικής ενέργειας για οικονομία και χαμηλότερους ρύπους. Αν και οι πετρελαιοκινητήρες θα εξακολουθήσουν να διατίθενται, είναι σαφές ότι η Audi δε θα διαλέξει να ρίξει εκεί το βάρος της μετά το περιβόητο dieselgate.

Δεν αποκλείεται επίσης να δούμε και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, αφού μέχρι τότε η εξέλιξη θα έχει άρει πολλούς από τους περιορισμούς που συνοδεύουν την ηλεκτροκίνηση σήμερα.

[Πηγή Autoexpress]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube