Επίσημο: Η Jaguar ετοιμάζει EV

Επίσημο: Η Jaguar ετοιμάζει EV

Η Jaguar ανακοίνωσε επισήμως ότι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο βρίσκεται υπό εξέλιξη και θα είναι έτοιμο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

H ανακοίνωση για την εξέλιξη ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου από την Jaguar έρχεται διά στόματος του υπεύθυνου σχεδιασμού της εταιρείας, Ian Callum.

Το θέμα αυτό το αποκάλυψε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Auto Guide στο New York International Auto Show. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η Jaguar ετοιμάζει «μια μεγάλη έκπληξη» που θα κάνει την εμφάνισή της στα επόμενα δύο χρόνια και το αυτοκίνητο δεν θα «κινείται από θερμικό κινητήρα». Αντίθετα, το νέο επίμαχο μοντέλο θα κινείται «μόνο από ένα ζευγάρι χάμστερ», είπε ο Callum αστειευόμενος.

Σε πιο σοβαρό τόνο τώρα, αυτές οι φήμες σχετικά με μια Jaguar EV θα γίνουν πραγματικότητα μέχρι το 2018, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αυτή τη στιγμή αν το αυτοκίνητο θα υποστηρίζεται από μια υφιστάμενη πλατφόρμα ή η βρετανική εταιρεία θα εξελίξει καινούργια. Το αυτοκίνητο θα μπορούσε να είναι μια ηλεκτρική F-Pace ή μια F-type, αν βάλουμε στην εξίσωση ότι η Jaguar κατοχύρωσε πρόσφατα τα ονόματα «I-type» και «I-Pace».

Ωστόσο, τον περασμένο Ιανουάριο δημοσιεύσαμε φωτογραφίες scoop που απεικόνιζαν ένα αυτοκίνητο που πιστεύεται ότι ήταν το μουλάρι ενός κόμπακτ crossover, με μέγεθος μικρότερο από αυτό της F-Pace. Ένα αυτοκίνητο που σε βερσιόν παραγωγής αναμένεται να πάρει την ονομασία «E-Pace» και να υιοθετεί θερμικό κινητήρα, αλλά να έχει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Ένα μουλάρι που θα μπορούσε πιθανόν να αποτελεί ένδειξη σχετικά με κάποιο πρωτότυπο που πιστεύεται ότι η Jaguar θα επιδείξει το 2017 και θα αποτελεί πρόκριμα ενός μοντέλου παραγωγής για το 2018.

[Πηγή autoguide.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube