Το επόμενο BMW i8 θα είναι... κτήνος

Το επόμενο BMW i8 θα είναι... κτήνος

Στην επόμενη γενιά του το BMW i8 θα κάνει ένα τεράστιο άλμα απόδοσης ενώ ταυτόχρονα οι εκπομπές ρύπων θα είναι... μηδενικές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επόμενη γενιά του BMW i8 θα διαφέρει πολύ από την σημερινή εκδοχή του υβριδικοιύ κουπέ των 2+2 θέσεων.

Πρώτα από όλα, αντί για το υβριδικό σύστημα κίνησης, αποτελούμενο από έναν συνδυασμό βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα, στην επόμενη γενιά του το i8 θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό.Θα διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι θα αποδίδουν συνολική ισχύ 750 ίππων. Εκτός από την απόδοση, η BMW δουλεύει πολύ για να βελτιώσει την αυτονομία, με τον πήχη να έχει τεθεί πάνω από τα 450 km.

 Ταυτόχρονα, η BMW εργάζεται πάνω σε ένα νέο project που αφορά την οικογένεια μοντέλων i. Είναι το iNext, ένα μοντέλο που τοποθετείται πάνω από το i3 και στην ουσία θα αποτελεί την βιτρίνα τεχνολογίας της εταιρείας στην ηλεκτροκίνηση αλλά και στην αυτόνομη οδήγηση.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε το BMW i8 στην πίστα των Σερρών [video]

Οι αντικαταστάτες τόσο του i8 όσο και του i3 αναμένονται το 2022. To BMW i3 θα παραμείνει ένα αυτοκίνητο προσανατολισμένο στην πόλη, ως βασικό πεδίο δράσης, αν και ακούγεται ότι θα βγάζει 250 ίππους και θα είναι... τετρακίνητο.

Πηγή CarBuzz

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube