Ford Performance και στα SUV, προσεχώς

Ford Performance και στα SUV, προσεχώς

Το ειδικό τμήμα Ford Performance να ασχοληθεί και με την γκάμα των SUV, θέλει η διοίκηση της εταιρείας.

Η Ford δίνει μεγάλη έμφαση στο σπορ προφίλ της. Το τμήμα Ford Performance έχει δημιουργήσει μια γκάμα μοντέλων που περιλαμβάνει το Fiesta ST, τα Focus ST (βενζίνη και ντίζελ), το Focus RS [δοκιμή, video], την Mustang [δοκιμή, video] και βεβαίως το πολυαναμενόμενο GT.

Ο επικεφαλής του Ford Performance Dave Pericak θέλει στο μέλλον το τμήμα να ασχοληθεί και με τα SUV μοντέλα. «Αν είναι να το κάνουμε σωστά και να αποδώσει όπως τα RS μοντέλα μας, τότε ναι, θέλουμε να το κάνουμε», είπε ο Pericak. Ο οποίος υπέδειξε το Kuga ως το πρώτο υποψήφιο SUV που θα μεταμορφωθεί σε Performance, θεωρώντας ότι είναι μια καλή πλατφόρμα με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να υποστηρίξει την εξέλιξη ενός μοντέλου με σπορ χαρακτήρα. Το μεγαλύτερο Edge και το μικρότερο Ecosport θα μπορούσαν να ακολουθήσουν, σε δεύτερο χρόνο.

Παρότι άλλα στελέχη είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός Fiesta RS, o Pericak άνοιξε ξανά την κουβέντα για το κορυφαίο Fiesta, δηλώνοντας ότι έχει να δώσει περισσότερα από όσα προσφέρει η έκδοση ST. Επανέφερε λοιπόν στο τραπέζι την πιθανότητα δημιουργίας ενός ειδικού αυτοκινήτου με ένα τετρακύλινδρο μοτέρ, μεγαλύτερο από τον 3κύλινδρο 1.5 Ecoboost που χρησιμοποιεί το ολοκαίνουριο ST.

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube