Έτσι θα είναι η Mercedes-AMG GT4;

Έτσι θα είναι η Mercedes-AMG GT4;

Όσο πληθαίνουν οι φήμες για ένα 4θέσιο GT με βάση τη Mercedes-AMG GT τόσο θα πυκνώνουν και οι σχεδιαστικές εκδοχές για το πώς θα μπορούσε να είναι αυτό

Η φήμη ήδη κυκλοφορεί και μάλιστα έντονα για την πρόθεση της Mercedes-Benz και πιο συγκεκριμένα της Mercedes-AMG να λανσάρει ένα μοντέλο που θα ανταγωνίζεται την Porsche Panamera και το προσεχές Audi A7, πρόκριμα του οποίου είδαμε με το πρωτότυπο Prologue.

Το μοντέλο αυτό θα είναι ένα «μεγάλο GT», όπως ακριβώς  σχέση της Panamera με την 911 ή, τέλος πάντων, επειδή έτσι το φαντάστηκε το γερμανικό περιοδικό autobild. Έτσι έχετε υπό τα όμματά σας ρεαλιστικά σχέδια για το πώς θα μπορούσε να είναι αυτή η μπερλίνα της Mercedes-AMG, αν φυσικά οι σχεδιαστικές υποθέσεις που κάνει το autobildαποδειχτούν σωστές. Το website του γερμανικού περιοδικού μιλά για την GT4 για να περιγράψει το 4θέσιο αυτοκίνητο, που θέλει να καθιερωθεί ως ο μεγάλος αδερφός της άρτι κυκλοφορήσασας GT.

Σε κάθε περίπτωση, παρά την ομοιότητα, η GT4 δεν θα είναι εξοπλισμένη με συνδυασμό κινητήρα/κιβωρίου σε διάταξη Transaxle (σ.σ. το κιβώτιο τοποθετημένο στον πίσω άξονα για καλύτερη κατανομή των μαζών), ούτε θα χρησιμοποιεί αρχιτεκτονική 100% από αλουμίνιο. Θα προσεγγίσει την αρχιτεκτονική της CLS, αλλά με διαφορετικές αναλογίες και μια μάσκα με καινούργια γρίλια που θα έχει δώδεκα κάθετες μπαρέτες, θυμίζοντας τη μάσκα των αυτοκινήτων της Panamericana.

Αυτή η Mercedes-AMG GT4 θα εξοπλίζεται ακόμη με κλασική πνευματική προσαρμοζόμενη ανάρτηση και θα μπορούσε να διατίθεται με το νέο διτούρπμινο 4λιτρο μοτέρ V8, σε δύο εκδόσεις ισχύος: 500 και 600 PS. Αναμενόμενη ημερομηνία λανσαρίσματος το 2019.

[Πηγή autobild]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube