Ανανέωση για τα Audi A7 και S7 Sportback [video]

Ανανέωση για τα Audi A7 και S7 Sportback [video]

Το μεγαλύτερο hatchback της Audi ανανεώνεται και αποκτά εμπρός φώτα LED και νέους κινητήρες.

Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια παρουσίας στην αγορά το Audi A7 Sportback υπέστη ένα διακριτικό facelift που έφερε μαζί του και έναν νέο κινητήρα 3.0 TDI.

Το περίγραμμα της μάσκας στο εμπρός μέρος του ανανεωμένου Audi A7 Sportback έχει πιο έντονες γωνίες. Σημαντικότερη είναι η αλλαγή στα φώτα, που πλέον μπορούν να είναι τεχνολογίας Matrix LED (έξτρα). Η επιλογή τους συνοδεύεται και από δυναμικά φλας, αντίστοιχα με αυτά που υπάρχουν στον στάνταρ εξοπλισμό κάθε έκδοσης στα νέα πίσω φανάρια. Μικρές αλλαγές στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες ολοκληρώνουν τις αισθητικές αλλαγές στο αμάξωμα του Α7.

Στον σχεδιασμό της καμπίνας του A7 Sportback δεν υπάρχει καμία σημαντική αλλαγή. Υπάρχουν όμως νέες επιλογές ντυσίματος του ταμπλό με αλουμίνιο ή ξύλο και νέες δερμάτινες επενδύσεις για τα καθίσματα. Το σύστημα infotainment έχει αναβαθμιστεί με την τελευταία γενιά του ΜΜΙ, με χειριστήριο αφής MMI touch και επεξεργαστή γραφικών της Nvidia.

Ο νέος 3.0 TDI clean diesel της Audi, προδιαγραφών Euro 6, διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Η «ultra» είναι προσθιοκίνητη με 218 PS, καταναλώνει σύμφωνα με την εταιρία 4,7 lt/100 km και εκπέμπει μόνο 122 gr CO2/km. Η δυνατότερη αποδίδει 272 PS και συνδυάζεται μόνο με τετρακίνηση quattro. Στην κορυφή της γκάμας των diesel υπάρχει ακόμα ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος 3.0 BiTDI που πλέον αποδίδει 320 PS και συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο 8άρι κιβώτιο Tiptronic.

Ο μοναδικός βενζινοκινητήρας στη γκάμα του A7 Sportback είναι ο 3.0 TFSI με τον μηχανικό υπερσυμπιεστή και τους 333 ίππους που χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων και στο Audi S5. Ο μέχρι πρότινος βασικός ατμοσφαιρικός 2.8 FSI καταργείται. Φήμες λένε ότι θα αντικατασταθεί από έναν 2.0 TFSI που θα αποδίδει 252 PS, ενδεχομένως σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα. Όμως μέχρι στιγμής η Audi δεν έχει ανακοινώσει κάτι τέτοιο. Όλοι οι κινητήρες πάντως, πλην του 3.0 BiTDI, πλαισιώνονται από κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic 7 σχέσεων. Ακόμα και οι προσθιοκίνητες εκδόσεις, στις οποίες το S tronic αντικαθιστά το συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης Multitronic.

Το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας είναι φυσικά το Audi S7 Sportback. Εξακολουθεί να κινείται από έναν biturbo 4.0 TFSI που ενσωματώνει τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων CoD και αποδίδει 450 PS. Έχει πιο σπορ εμφάνιση και στάνταρ αερανάρτηση, η οποία είναι πιο σκληρή από την αντίστοιχη που διατίθεται ως έξτρα στα υπόλοιπα A7 Sportback.

Οι πωλήσεις των ανανεωμένων Audi A7 και S7 Sportback πρόκειται να ξεκινήσουν στο τέλος του καλοκαιριού του 2014.

[Πηγή: Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube