Ετοιμάζεται το νέο Mitsubishi ASX 2017

Ετοιμάζεται το νέο Mitsubishi ASX 2017

Η δεύτερη γενιά του ιαπωνικού crossover βρίσκεται σε δοκιμές εξέλιξης και θα παρουσιαστεί το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Η νέα γενιά του Mitsubishi ASX εθεάθη σε δοκιμές εξέλιξης, μερικούς μήνες πριν το παγκόσμιο ντεμπούτο της.

Η Mitsubishi Motors έχει στηρίξει αρκετά το νέο project και θέλει το νέο της μοντέλο στην κατηγορία των compact crossover, να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Η δεύτερη γενιά του μοντέλου θα κοντράρει μοντέλα όπως το Honda HR-V, το Suzuki Vitara και το Toyota CH-R, και θα βρίσκεται στην αγορά στις αρχές του 2018.

Ο φωτογραφικός φακός αποθανάτισε το νέο μοντέλο καμουφλαρισμένο στην επαρχία του Michigan να δοκιμάζεται «παρέα» με τα αρκετά μεγαλύτερα Ford Kuga και Kia Sportage. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα παρουσιαστεί πρώτα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μιας και η Mitsubishi Motors είναι πιο δημοφιλής εκεί παρά στην Ευρώπη.

Τα λίγα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που μπορούμε να διακρίνουμε κάτω από το καμουφλάζ, είναι τα εμπρός φώτα και η πιο σφηνοειδής μάσκα που θυμίζουν το πρωτότυπο XR-PHEV II. Το βαριά καμουφλαρισμένο πίσω μέρος μαρτυρά ότι θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην σχεδίαση και την αεροδυναμική, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε και μια αρκετά σπορ έκδοση με τετρακίνηση και υβριδικό σύστημα. Σε γενικές γραμμές πάντως αναμένεται να μεγαλώσει σε σχέση με την υπάρχουσα πρώτη γενιά.

Η καμπίνα θα ευνοηθεί από την αύξηση των διαστάσεων και θα προσφέρει καλύτερους χώρους, ενώ αναμένεται να υπάρξει και βελτίωση της ποιότητας χάρη στα νέα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν. Επιπλέον, θα υπάρξει και αναβάθμιση της ψυχαγωγίας των επιβατών με νέο σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων με μεγάλη συνδεσιμότητα.

Στην γκάμα κινητήρων αναμένουμε νέα χαμηλού κυβισμού μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου που θα μπορούν να συνδυαστούν και με το plug-in υβριδικό σύστημα, ενώ θα προσφέρεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube