Επίσημο: Αποκαλύφθηκε το εσωτερικό του νέου μικρού crossover της Toyota

Επίσημο: Αποκαλύφθηκε το εσωτερικό του νέου μικρού crossover της Toyota

Οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν περισσότερα στοιχεία για τους κινητήρες του νέου C-HR, ενώ παρουσίασαν και τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της καμπίνας του.

Για την Toyota, το ολοκαίνουργιο C-HR είναι ένα πολύ σημαντικό μοντέλο αφού τη βάζει στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κατηγορία των μικρών crossover.

Η νέα πλατφόρμα TNGA (Toyota New Generation Architecture) είναι το ένα από τα βασικά του χαρακτηριστικά, όπως άλλωστε και η μοντέρνα εξωτερική σχεδίαση. Το συνολικό του μήκος είναι 4,36 m, το πλάτος 1,80 και το ύψος 1,56.

H μια επιλογή κινητήρα είναι υβριδική, που αποτελείται από ένα νέο σύστημα 122 ίππων με θερμοδυναμική απόδοση 40%. Πρόκειται για μια τιμή ρεκόρ για κινητήρα βενζίνης. Η μέση κατανάλωσή του είναι μόλις 3,7 lt/100 km ενώ οι εκπομπές είναι μόλις 85 g CO2/km. Επιπλέον είναι κόμπακτ κι ελαφρύ, τοποθετημένο ιδανικά για χαμηλό κέντρο βάρους.

Διαθέσιμος θα είναι και ο επίσης βενζινοκίνητος 1.200άρης τούρμπο των 116 ίππων και 18,9 kgm, με μέση κατανάλωση 5,7 lt/100 km κι εκπομπή 128 g CO2/km. Θα συνεργάζεται είτε με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο είτε με συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης CVT, ενώ δεν υπάρχει προς το παρόν επίσημη πληροφορία για τετρακίνητη έκδοση.

Διαβάστε ακόμα: Οδηγούμε το πρωτότυπο του νέου Toyota C-HR

Εκτός από τις πληροφορίες για τους κινητήρες, η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα και τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες από την καμπίνα που έχει σχεδιαστεί εξίσου μοντέρνα με το αμάξωμα.

Οι ιάπωνες ήθελαν να συνδυάσουν το συναίσθημα με τη λειτουργικότητα και φαίνεται ότι το κατάφεραν καλά. Το ταμπλό έχει ασύμμετρη σχεδίαση. Είναι ξεκάθαρα χωρισμένο μεταξύ της περιοχής του οδηγού και του συνοδηγού, με το αριστερό μέρος να «κοιτάζει» σαφώς προς τον πρώτο.

Η μίνιμαλ αισθητική συμπληρώνεται από επενδύσεις με εντυπωσιακά υλικά, τα οποία σύμφωνα με την εταιρεία είναι κορυφαίας απτής ποιότητας. Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι όσο γίνεται προσεγμένη ακόμα και στην τελευταία ραφή των καθισμάτων.

Τα τελευταία είναι νέας σχεδίασης, λεπτά στο επάνω μέρος τους αλλά και με πολύ καλή στήριξη του σώματος, συμβάλλοντας στην εξαιρετική εργονομία της καμπίνας συνολικά.

Η Toyota κάνει επίσης λόγο για μελετημένη σε βάθος σχεδίαση όλων των επιφανειών ώστε να «κόβονται» οι αντανακλάσεις του ήλιου στο παρμπρίζ, ενώ πρέπει να αναφέρουμε ότι ο φωτισμός του πίνακα οργάνων είναι μπλε, και ότι για το εσωτερικό υπάρχουν τρία διαθέσιμα χρώματα: Σκούρο γκρι, μαύρο/καφέ και μαύρο/μπλε.

Τέλος, γίνεται λόγος για όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας, καθώς και για ένα «ψαγμένο» ηχοσύστημα από τη JBL με 9 ηχεία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube