Έτοιμη η Lamborghini Huracán Performante Spyder

Έτοιμη η Lamborghini Huracán Performante Spyder

Η Lamborghini απαθανατίστηκε να δοκιμάζει ανοιχτή Huracán Performante με ελάχιστο καμουφλάζ. Εμπορικό τερτίπι ή μοντέλο ουσίας;

Οι άνθρωποι που αγοράζουν Lamborghini αποτελούν ένα ειδικό είδος αγοραστών στην κατηγορία του σούπερκαρ.

Οι τυπικοί αγοραστές της έχουν οξυμένη την τάση επίδειξης, έναντι ας πούμε ενός αγοραστή μιας Jaguar, πιθανότατα προερχόμενη από την ίδια ανάγκη για αναγνώριση και αποδοχή. Ανάγκες που τους ώθησαν σκληρά να κερδίσουν κατά πρώτο λόγο τα χρήματα μιας Lamborghini.

Αυτά λένε οι έρευνες, αλλά εκεί στην SantAgata γνωρίζουν τα πράγματα και την πελατεία τους καλύτερα. Και μάλιστα από παλιά, πολύ πριν αγοράσουν την εταιρεία οι Γερμανοί. Ακόμα και τότε, η Lamborghini προσέφερε στην πελατεία της ανοιχτά αυτοκίνητα, και συνέχισε να το κάνει με τις Aventador Roadster [video-δοκιμή] και Huracán Spyder.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την πισωκίνητη Lamborghini Huracán LP580-2 [video]

Εκείνο το drop top που έλειπε από τα υφιστάμενη γκάμα ήταν το κορυφαίο, το πιο εκρηκτικό μοντέλο της  Huracán, η Performante. Θα μας πείτε, γιατί ένα τέτοιο σκληροπυρηνικό μοντέλο θα έπρεπε να έχει ανοιχτή βερσιόν που εκ προοιμίου είναι ένα πιο «βολτάδικο» αυτοκίνητο. Τι να σας πούμε; Ίσως η παραπάνω έρευνα δεν είναι και τόσο άστοχη και έχει ανιχνεύσει τα «θέλω» ενός μέρους της πελατείας της Lamborghini.

Επί του προκειμένου όμως, το Autogespot και η Giammiseri Photography απαθανάτισε μια ανοιχτή  Huracán Performante σε δοκιμές στην Gardone Riviera, στην Ιταλία, με ελάχιστο καμουφλάζ. Να θυμίσουμε ότι το αυτοκίνητο το έχουμε δει τον περασμένο Απρίλιο να γυρίζει στο Ring με βαρύ καμουφλάζ και την κουκούλα κλειστή. Στο τωρινό αυτοκίνητο, η χαρακτηριστική πτέρυγα πίσω και οι πλαϊνές λωρίδες χαμηλά, βαμμένες στα χρώματα της ιταλικής σημαίας, και τα αεροδυναμικά βοηθήματα δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι αυτή η  Huracán είναι μια Performante. Αλλά και οι ζάντες που φοράει είναι ακριβώς το ίδιο σχέδιο με αυτό της κουπέ Performante.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lamborghini Huracán Performante: Το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nürburgring [video]

Το μόνο καμουφλάζ που φοράει το αυτοκίνητο φαίνεται ότι καλύπτει το καπό του μοτέρ, την πτέρυγα  και το εμπρός καπό. Μάλιστα είναι λογικό το καπό του μοτέρ να είναι καμουφλαρισμένο, καθώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικό από του κουπέ για κάμποσους λόγους. Η Lamborghini θα μπορούσε να κρατήσει τη μηχανική λειτουργία της πτέρυγας επιβαρύνοντας με κιλά το αυτοκίνητο, αλλά το πίσω μέρος θα έπρεπε να τροποποιηθεί προκειμένου να συνεργαστεί αγαστά με το ενεργό αεροδυναμικό πακέτο ALA που μπορεί να μεταβάλλει την ποσότητα του αέρα που διοχετεύεται στην πίσω πτέρυγα. Μολονότι η Lamborghini έκλεψε τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στο Nürburgring [δείτε το video] από την Porsche 918 Spyder [δείτε το in-car video], το γερμανικό hypercar τον διατηρεί ως το ταχύτερο ανοιχτό αυτοκίνητο στην Πράσινη Κόλαση.

Οπότε εκείνο που αναμένουμε είναι τη Lamborghini  να ανακοινώσει ότι το 5,2λιτρο V10 μοτέρ της  Huracán Performante Spyder θα συνεχίζει να αποδίδει 640 άλογα και να τους περνά στους τέσσερις τροχούς. Μια ήδη αποδεδειγμένα αποτελεσματική συνταγή για να εκθρονίσει την Porsche από το εναπομείναν ρεκόρ. Γινάτι για το τίτλο; Μπα! Τρικάκι για μερικές δεκάδες αυτοκίνητα παραπάνω για όποιον θα ήθελε να λέει ότι βολτάρει με το ταχύτερο ανοιχτό αυτοκίνητο στο Nürburgring.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube