Επιτέλους! Τον Μάρτιο στη Γενεύη η νέα Toyota Supra

Επιτέλους! Τον Μάρτιο στη Γενεύη η νέα Toyota Supra

Το πολυναμενόμενο σπορ κουπέ θα παρουσιαστεί επίσημα σε δύο μήνες και σε τέσσερις εκδόσεις ισχύος.

Όπως είχε γίνει και με τη GT86, η αναμονή για τη νέα Supra έχει τραβήξει πάρα πολύ.

Φαίνεται πάντως ότι επιτέλους θα φτάσει στο τέλος της σε δύο μήνες, όταν ανοίξει τις πόρτες του το 88o Σαλόνι της Γενεύης. Μάλλον είναι περιττό να αναφέρουμε για άλλη μια φορά ότι μιλάμε για μια κοινοπραξία της Toyota με τη BMW και ότι στο καπό του δε θα έχει το σήμα της Toyota αλλά της Gazzo Racing.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρχουν τέσσερις εκδόσεις, με διαφορετική ισχύ σίγουρα και πιθανότατα τροποποιήσεις στη ρύθμιση της ανάρτησης. Η βασική θα ονομάζεται Supra και οι επόμενες θα είναι οι Supra GR, Supra GR Sport, με κορυφαία τη Supra GRMN. Ανάλογα με την έκδοση, το βάρος του αυτοκινήτου λέγεται ότι θα είναι από 1.200 έως και 1.500 kg.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το Toyota Gazzo GR Super Sport Concept «δείχνει» την υβριδική Supra

Τουλάχιστον η κορυφαία έκδοση φαίνεται πως θα χρησιμοποιεί ένα υβριδικό σύστημα εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά του Le Mans. Είναι άγνωστες ακόμα οι λεπτομέρειες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, όμως θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα έχει πραγματικά εκρηκτικές επιδόσεις.

Εξάλλου ο επικεφαλής της Gazzo Racing δήλωσε ότι το αυτοκίνητο πρέπει πρώτα απ’ όλα να είναι ελκυστικό σε εκείνους που έχουν Supra προηγούμενης γενιάς, όπως ο ίδιος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Toyota Supra 2018: Αμάξωμα και καμπίνα «παραγωγής»

Σε ελεύθερη μετάφραση, δεν αποκλείεται αυτό να σημαίνει ότι η κορυφαία έκδοση ισχύος θα αποτελέσει ανταγωνιστή ακόμα και για μια Porsche 911 Carrera.

[Πηγή: AutoExpress.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube