Το Toyota Gazoo GR Super Sport Concept «δείχνει» την υβριδική Supra

Το Toyota Gazoo GR Super Sport Concept «δείχνει» την υβριδική Supra

Με ένα super sport μοντέλο, εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά του Le Mans η Toyota μας δίνει μια πρώτη γεύση για την τεχνολογία της Supra.

Η Toyota αποκάλυψε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο ένα super sport μοντέλο εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά πρωτότυπα του Le Mans. Χρησιμοποιεί υβριδική τεχνολογία, δείχνοντας τι πρέπει να περιμένουμε από την πολυαναμενόμενη Supra.

Το αυτοκίνητο είναι πολύ εντυπωσιακό. Για να είμαστε ακριβείς, δεν είναι απλώς εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά LMP1, αλλά χρησιμοποιεί το ίδιο ανθρακονημάτινο σασί ως βασική δομή. Και φορά έναν κινητήρα 2.4 V6 βενζίνης, σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρικό σύστημα. Τοποθετημένα φυσικά στο κέντρο, πίσω από τους δύο επιβάτες. Το αγωνιστικό της Toyota που θα πάρει μέρος και φέτος στο Le Mans, η TS050, αποδίδει πάνω από 1.000 άλογα συνδυαστικά, τα οποία φτάνουν και στους τέσσερις τροχούς.

Αν και πρόκειται μόνο για ένα concept, το GR Super Sport  δείχνει τη δίψα του τμήματος σπορ εφαρμογών της Toyota που λειτουργεί κάτω από το όνομα Gazoo Racing για συναρπαστικά μοντέλα με έμφαση στην απόλαυση της οδήγησης. Χωρίς ωστόσο να απεμπολείται η πίστη στην υβριδική τεχνολογία και τον εξηλεκτρισμό. Το τμήμα θα παρουσιάσει, το πιθανότερο στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, τον Μάρτιο, την πολυαναμενόμενη Supra. Ένα διθέσιο σπορ μοντέλο που έχει εξελιχθεί από κοινού με την BMW και αποτελεί αδελφό μοντέλο της Ζ4 η οποία επίσης αναμένεται.

Πολύ πριν από αυτό, συγκεκριμένα την ερχόμενη εβδομάδα, θα οδηγήσουμε το Yaris GRMN. Ένα GTI που επιτέλους παρουσιάζει η Toyota μετά από πάρα πολύ καιρό, μια σπορ έκδοση που δημιουργήθηκε ώστε η μάρκα να έχει στις εκθέσεις ένα αυτοκίνητο συνδεδεμένο με την επένδυση της μάρκας στο WRC. Το Yaris GRMN θα είναι κλασικό βενζινοκίνητο. Αλλά η Supra, η οποία θα έχει 4κύλινδρη και 6κύλινδρη έκδοση, θα έχει και υβριδικό σύστημα κίνησης.

Πηγή Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube