Η Opel μας πάει «βόλτα» με το Insignia Grand Sport στο Nürburgring [video]

Η Opel μας πάει «βόλτα» με το Insignia Grand Sport στο Nürburgring [video]

Η επικείμενη νέα έλευση της Opel στα οικογενειακά, το Insignia Grand Sport, υπόσχεται να είναι καλύτερο αυτοκίνητο σε κάθε τομέα από το μοντέλο που αντικαθιστά.

Με συνολική μείωση του βάρους του αυτοκινήτου που φτάνει τα 175 km, αύξηση του μεταξονίου κατά 1,1 πόντους και αναθεωρημένη ρύθμιση στου σασί, η νέα γενιά του Insignia αναμένεται να είναι σημαντικά πιο ακριβής.

Ειδικά για την τελευταία, το σασί FlexRide πετυχαίνει τις καλύτερες δυναμικές επιδόσεις είτε αυτορρυθμιζόμενο (Auto) είτε μέσω του μενού επιλογής με τις τρεις ρυθμίσεις, Standard, Tour και Sport.

Στην αυτόματη ρύθμιση, το λογισμικό «Drive Mode Conrol» του προσαρμοζόμενου σασί FlexRide επιλέγει αυτοβούλως αυτό που θεωρεί βέλτιστο set-up, βασιζόμενο σε δεδομένα που λαμβάνει από αισθητήρες. Στις επιλέξιμες ρυθμίσεις, η «Tour» ενδείκνυται για τη βέλτιστη κατανάλωση και η Opel τη συστήνει ειδικά για τα μεγάλα ταξίδια. Στη « Sport», το τιμόνι μεταφέρει αμεσότερα την πληροφορία στα χέρια του οδηγού, περιορίζει την κλίση του νέου Insignia στις στροφές και με υψηλή ταχύτητα, ενώ μειώνει και το βούτηγμα του αυτοκινήτου στο φρενάρισμα. Επιπλέον, η ρύθμιση και τα στοιχεία του κινητήριου συστήματος περνούν σε αυτή τη σπορ ρύθμιση, όταν η υπολογιστική μονάδα του FlexRide λαμβάνει δεδομένα από τους αισθητές για πιο δυναμικό οδηγικό στιλ, ανεξάρτητα με το πού είναι εκείνη τη στιγμή ρυθμισμένο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 7 in 17: Πρόγραμμα επτά νέων μοντέλων για την Opel το 2017

Για να υποστηρίξουν τον ισχυρισμό τους, η ομάδα εξέλιξης που βρίσκεται πίσω από το Insignia με επικεφαλής το μηχανικό Andreas Zipser, έφερε στο Nürburgring μερικά καμουφλαρισμένα πρωτότυπα, τα οποία και πίεσε στο όριό τους.

«Μπορείς να καταλάβετε πως το Insignia έχει εξελιχτεί από μια λευκή κόλλα χαρτί, με το που μπαίνεις στο αυτοκίνητο. Η ενσωμάτωση του οδηγού είναι εκπληκτική, παρέχοντάς πολύ καλύτερη αίσθηση του αυτοκινήτου. Το Insignia έγινε ακριβέστερο, ακόμη και με το ίδιο μοτέρ», είπε ο Zipser.

Το νέο Insignia Grand Sport υποστηρίζεται από τη σπονδυλωτή αρχιτεκτονική E2 της GM, την ίδια που θα υποστηρίξει στην Αυστραλία το επερχόμενο Holden Commodore και στην Αμερική υποστηρίζει το νέο Buick Regal –πρόκειται για εθνικές εκδοχές του Insignia Grand Sport. Η E2 για την περίσταση μεγάλωσε 9,2 πόντους σε μεταξόνιο και έδωσε τη δυνατότητα για την προσθήκη νέων κινητήρων, περιλαμβανομένου του 1.500άρη βενζινοκινητήρα τούρμπο που θα αντικαταστήσει τον αντίστοιχο των 1.400 cc, και τον κορυφαίο δίλιτρο επίσης βενζινοκινητήρα τούρμπο με τους 250 PS.

H Opel αναμένεται να αποκαλύψει πλήρως και σε όλη της τη λεπτομέρεια τη νέα γκάμα του Insignia, τον προσεχή Μάρτιο, στο Salon de l’Automobile 2017, στη Γενεύη.

[Πηγή Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube