Προβολείς IntelliLux LED επόμενης γενιάς για το νέο Opel Insignia

Προβολείς IntelliLux LED επόμενης γενιάς για το νέο Opel Insignia

Η τεχνολογία προβολέων του Opel Monza Concept υλοποιείται στο νέο Opel Insignia.

Η Opel θα λανσάρει την επόμενη γενιά φώτων IntelliLux LED® με το νέο Insignia το 2017.

Πέρα από τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα της βραβευμένης τεχνολογίας που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά πέρσι στο Astra, οι πιο εξελιγμένοι και προηγμένοι προβολείς IntelliLux LED® του νέου Insignia διαθέτουν πρόσθετες λειτουργίες που βελτιώνουν την ορατότητα στο σκοτάδι.

Όταν η Opel αποκάλυψε το Monza Concept στο 2013 IAA και ο CEO Dr. Karl-Thomas Neumann ανακοίνωσε ότι ήταν μία πρόγευση από τα μοντέλα Opel του μέλλοντος, οι ειδικοί συστημάτων εξωτερικών φώτων της εταιρίας δεν ήταν μόνο ενθουσιασμένοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ   Δοκιμάζουμε το Opel Astra 1.0 Turbo EcoFLEX

Απλά έβαζαν τις τελικές πινελιές στο (πλέον βραβευμένο) σύστημα προσαρμοζόμενων προβολέων IntelliLux LED® matrix του νέου Opel Astra, που αποτελείται από 16 στοιχεία LED – οκτώ σε κάθε πλευρά του οχήματος – το οποίο προσαρμόζει αυτόματα και συνεχώς το μήκος και την κατανομή της δέσμης φωτός σύμφωνα με τις συνθήκες κυκλοφορίας.

Καθώς έβλεπαν το συναρπαστικό Monza Concept, οι ειδικοί συστημάτων φώτων της Opel αναρωτιόντουσαν επίσης πώς θα μπορούσαν να χωρέσουν την πρωτοποριακή τεχνολογία φωτισμού matrix που προοριζόταν για την επόμενη γενιά Insignia σε τόσο λεπτούς προβολείς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ   Δοκιμάζουμε το Opel Astra 1.6 CDTi 136 PS

Τα πράγματα κύλησαν ευνοϊκά για τους ειδικούς συστημάτων φώτων της Opel και προς όφελος των μελλοντικών αγοραστών του νέου Insignia: η πρόοδος των λυχνιών LED προχώρησε με ταχύτητα φωτός. Κατά τη διάρκεια εξέλιξης του Astra, οι λυχνίες LED είχαν γίνει ακόμα πιο συμπαγείς και ισχυρές, και οι μηχανικοί της Opel χρησιμοποίησαν την πολύ υψηλότερη απόδοσή τους για να χωρέσουν διπλάσια στοιχεία LED (32) στους - εμπνευσμένους από το Monza Concept - προβολείς του νέου Insignia σε σχέση με το Astra.

Λόγω των περισσοτέρων στοιχείων LED, οι αλλαγές γίνονται ομαλότερα με αποτέλεσμα οι φωτεινές δέσμες να προσαρμόζονται με μεγαλύτερη ακρίβεια. Έτσι, οι προσαρμοζόμενοι προβολείς ntelliLux LED® matrix του νέου Insignia παράγουν ακόμα πιο πλούσιο και έντονο φως.

«Από το Astra γνωρίζουμε πόσο οι πελάτες εκτιμούν τα πλεονεκτήματα των προβολέων IntelliLux LED® matrix» σχολιάζει ο Ingolf Schneider, Engineering Group Επικεφαλής Συστημάτων Εξωτερικών Φώτων. «Τώρα, φέρνουμε την εξελιγμένη, δεύτερη γενιά αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας στην αγορά με το νέο Insignia, με πρόσθετες νέες λειτουργίες που θα βελτιώσουν περαιτέρω την ορατότητα τη νύχτα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ   Δοκιμάζουμε το Opel Astra Sports Tourer 1.6 BiTurbo CDTi

Για αναβαθμισμένη ορατότητα στις στροφές με μεγάλη σκάλα φώτων, οι μηχανικοί πρόσθεσαν μία νέα λειτουργία στους προβολείς IntelliLux LED® matrix του νέου Insignia. Η ένταση τη δέσμης των εσωτερικών στοιχείων αυξάνεται ανάλογα με τη γωνία διεύθυνσης, ώστε να φωτιστεί περισσότερο η στροφή.

Κάθε προβολέας IntelliLux LED® περιλαμβάνει επίσης μία εστιασμένη δέσμη μεγάλης σκάλας που παρέχει πρόσθετο φωτισμό σε εμβέλεια μέχρι 400 m, βελτιώνοντας περαιτέρω την ορατότητα του νέου Insignia μακριά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ   Δοκιμάζουμε το Opel Adam 1.4 Easytronic

Παρά το φουτουριστικό DNA που χαρακτηρίζει το πρωτότυπο Monza Concept, οι προσαρμοζόμενο προβολείς IntelliLux LED® matrix του νέου Opel Insignia λειτουργούν τρομερά απλά: Μόλις το αυτοκίνητο βγει από μία αστική περιοχή, οι προβολείς IntelliLux LED® ενεργοποιούνται αυτόματα και στη συνέχεια προσαρμόζουν σταθερά την εμβέλεια και κατανομή της δέσμης σε όλες τις κυκλοφοριακές συνθήκες, είτε πρόκειται για οδήγηση στην πόλη, σε επαρχιακό δρόμο, ή στον αυτοκινητόδρομο, σε στροφές ή σε καμπές. Κάνοντας κυριολεκτικά τη νύχτα μέρα για το νέο Opel Insignia – αλλά χωρίς να ενοχλούν τους άλλους οδηγούς.

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube