Rolls-Royce: «Εμείς δεν πουλάμε καμουφλαρισμένα Audi»

Rolls-Royce: «Εμείς δεν πουλάμε καμουφλαρισμένα Audi»

Ο CEO της Rolls-Royce ξεκαθάρισε πως η εταιρία δεν έχει τους περιορισμούς της Bentley, γι’ αυτό π.χ. η Cullinan δεν θα πρέπει να συγκρίνεται με τη Bentayga.

Στον χώρο των ξεχωριστών και πανάκριβων βρετανικών κατασκευαστών αυτοκινήτων πολυτελείας, κανείς δεν θέλει να μπαίνει σε διαδικασία σύγκρισης με τον αντίπαλο.

Τουλάχιστον όχι ο Torsten Mueller-Oetvoes, ο διευθύνων σύμβουλος της Rolls-Royce, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του επιχείρησε να ξεκαθαρίσει τι είναι αυτό που κάνει τα αυτοκίνητα της Bentley μη συγκρίσιμα με τα δικά του. «Εμείς δεν χρησιμοποιούμε πλαίσια αυτοκινήτων μαζικής παραγωγής. Κάτι τέτοιο σε περιορίζει σχεδιαστικά, και υποβαθμίζει το νόημα της διαφορετικότητας». Συγκεκριμένα, στο μυαλό του είχε την περίπτωση των μεγάλων SUV των δύο εταιριών: της Bentley Bentayga και της επερχόμενης Rolls-Royce Cullinan.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ρεκόρ πωλήσεων για τη Rolls-Royce το 2016

Παρότι εκ πρώτης όψεως είναι δύο ανταγωνιστικά μοντέλα, κατά τον Mueller-Oetvoes δεν ισχύει κάτι τέτοιο. «Σε αυτή την κατηγορία, δεν θέλεις ένα καμουφλαρισμένο Audi Q7. Θέλεις μια πραγματική Rolls-Royce». Γι’ αυτό η Cullinan χρησιμοποιεί μια παραλλαγή του αλουμινένιου πλαισίου της νέας Phantom, και όχι την πλατφόρμα κάποιου SUV της BMW. Άλλωστε, η Cullinan… δεν είναι SUV.

Η Rolls-Royce, σε μια ακόμα προσπάθεια διαφοροποίησης από οποιοδήποτε άλλο τετράτροχο όχημα της αγοράς, δεν χαρακτηρίζει την Cullinan ούτε crossover ούτε SUV, αλλά «όχημα παντός εδάφους με ψηλό προφίλ». Σύμφωνα με τους δημιουργούς της δηλαδή, η Cullinan είναι μια κατηγορία από μόνη της.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube