Νέα Bentley Continental Supersports με 710 PS

Νέα Bentley Continental Supersports με 710 PS

Η νέα Continental Supersports είναι η δυνατότερη και η γρηγορότερη Bentley παραγωγής όλων των εποχών, με 710 PS και 0-100 km/h σε 3,5’’.

Η τελευταία έκδοση της σημερινής γενιάς της Bentley Continental GT, που πρόκειται να αντικατασταθεί από ένα εντελώς νέο μοντέλο το 2018, είναι η κορυφαία Supersports.

Όπως είχε κάνει το 2009 με την προηγούμενη Continental Supersports, έτσι και σήμερα η Bentley κρατάει το καλύτερο για το τέλος. Η νέα Supersports είναι το δυνατότερο μοντέλο που έχει φτιάξει ποτέ η βρετανική φίρμα. Φοράει τον ίδιο 6λιτρο W12 με την Continental GT Speed, στον οποίο όμως έχουν τοποθετηθεί μεγαλύτερα τούρμπο, και σε συνδυασμό με άλλες επεμβάσεις η ισχύς του έχει αυξηθεί στους 710 PS (από 642). Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η ροπή, που έχει αυξηθεί από τα 85,7 στα… 103,7 kgm, τα οποία είναι διαθέσιμα στο φάσμα 2.050-4.500 rpm.

Το αυτόματο 8άρι κιβώτιο στέλνει την κτηνώδη δύναμη σε όλους τους τροχούς, σε αναλογία 40:60 εμπρός-πίσω, με την τετρακίνηση να υιοθετεί και το torque vectoring που λανσαρίστηκε στην Continental GT3-R. Από τα κεραμικά φρένα και τις ελαφρύτερες ζάντες 21’’, η μη αναρτώμενη μάζα μειώνεται κατά 20 kg. Με την προσπάθεια μείωσης βάρους από κάθε σημείο, η Supersports είναι η ελαφρύτερη εκδοχή της Continental GT, με βάρος που φτάνει τα 2.280 kg. Σύμφωνα με την Bentley πάντως δεν έχουν γίνει θυσίες στην κορυφαία ποιότητα κύλισης, παρά τη χαμηλότερη και σκληρότερη ανάρτηση.

Αυτό που ανακοινώνει με υπερηφάνεια, είναι ότι πρόκειται για το γρηγορότερο μοντέλο της Ιστορίας της και για το γρηγορότερο τετραθέσιο κουπέ της αγοράς σήμερα, αφού για το 0-100 km/h χρειάζεται 3,5’’ και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 336 km/h. Θα βγει μάλιστα και σε ανοιχτή έκδοση, την Supersports Convertible, στην οποία τα αντίστοιχα νούμερα γίνονται 3,7’’ και 330 km/h, λόγω και του αυξημένου βάρους των 2.455 kg, όμως αρκούν για να της χαρίσουν τον τίτλο του γρηγορότερου τετραθέσιου κάμπριο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η πάλη των τάξεων: Bentley Bentayga vs Dacia Duster [video]

Εξωτερικά, η Bentley Continental Supersports ξεχωρίζει χάρη στους πιο σπορ προφυλακτήρες, με ενσωματωμένο carbon σπόιλερ εμπρός και αεροδυναμικό διαχύτη πίσω, τα carbon μαρσπιέ και τα σκουρόχρωμα φώτα εμπρός και πίσω. Το περίγραμμα των φαναριών και των τζαμιών, οι γρίλιες και τα χερούλια στις πόρτες έχουν μαύρο φινίρισμα, ενώ οι αεραγωγοί του καπό είναι ανθρακονημάτινοι. Στη λίστα με τα έξτρα, αποκλειστικά για την έκδοση κουπέ, υπάρχει αεροδυναμικό πακέτο με μεγαλύτερο εμπρός σπόιλερ και σταθερή πίσω αεροτομή, επίσης από ανθρακονήματα.

Το ότι η μέση κατανάλωση της Bentley Continental Supersports φτάνει τα 15,7 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 τα 358 g/km, μάλλον ενδιαφέρει ελάχιστους από τους υποψήφιους αγοραστές της. Πιο σημαντικό είναι το ότι στο Ην. Βασίλειο το μοντέλο θα κοστίζει £212.500 ως κουπέ και £233.800 ως Convertible, με τις πωλήσεις να ξεκινούν τον ερχόμενο Απρίλιο. Επειδή όμως η παραγωγή θα είναι αρκετά περιορισμένη, η Bentley ήδη ψάχνει τους ενδιαφερόμενους, οπότε θα προτείναμε να βιαστείτε.

[Πηγή: Bentley]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube