Επίσημο: «Eπιστρέφει» το Suzuki Vitara

Επίσημο: «Eπιστρέφει» το Suzuki Vitara

Το νέο Suzuki Vitara έχει διευρυμένες εκτός δρόμου δυνατότητες και θα προσφέρεται με τους κινητήρες 1.6 βενζίνης και diesel του SX4 S-Cross.

Η Suzuki διευρύνει τη γκάμα των SUV της με το νέο Vitara, το οποίο έρχεται να τοποθετηθεί στη γκάμα της κάτω από το SX4 S-Cross. Προσφέρει πιο παραδοσιακή εκτός δρόμου εμφάνιση από εκείνο, ενώ δανείζεται τους κινητήρες του.

Το νέο Suzuki Vitara είναι μικρότερο από το SX4 S-Cross, με μήκος που φτάνει τα 4,17 m, πλάτος 1,77 m και ύψος 1,61 m. Το μεταξόνιό του είναι ακριβώς 2,5 m, δηλαδή 10 cm πιο κοντό από του SX4 S-Cross. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 375 lt με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων σε κατακόρυφη θέση. Για τον σχεδιασμό του νέου Vitara η Suzuki άντλησε έμπνευση τόσο από τους προγόνους του μοντέλου όσο και από το Jimny.

Το καπό που αγκαλιάζει τα φτερά είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα και των προηγούμενων Vitara και Grand Vitara, ενώ οι πλαϊνοί ψευδο-αεραγωγοί παραπέμπουν στην 1η γενιά του μοντέλου. Ο αγοραστής μπορεί να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση του Vitara του με πολλές χρωματικές επιλογές μέσα-έξω και να επιλέξει ανάμεσα σε μια σκληροτράχηλη έκδοση με προστατευτικές ποδιές εμπρός-πίσω και την Urban, με νίκελ λεπτομέρειες και αεροτομή οροφής.

Το νέο Vitara διατηρεί τα γόνατα McPherson εμπρός και τον ημιάκαμπτο άξονα πίσω του SX4 S-Cross, και διατίθεται κι αυτό και ως προσθιοκίνητο αλλά και με το σύστημα τετρακίνησης AllGrip. Το τελευταίο διαθέτει προγράμματα Auto, Sport, Snow και Lock, για να βελτιστοποιεί την πρόσφυση σε κάθε περίσταση. Η απόσταση του Vitara από το έδαφος είναι 18,5 cm, με τις γωνίες προσέγγισης και αποχώρησης να φτάνουν τις 18,2 και 28,2 μοίρες, αντίστοιχα.

Η γκάμα κινητήρων με τους οποίους θα διατίθεται το Vitara περιλαμβάνει έναν βενζινοκινητήρα 1.6 VVT με 120 PS στις 6.000 rpm και 15,9 kgm στις 4.400 rpm που συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο ή 6άρι αυτόματο κιβώτιο, και έναν turbodiesel 1.6 DDiS επίσης 120 ίππων αλλά με ροπή 32,6 kgm από τις 1.750 rpm, που διατίθεται αποκλειστικά με χειροκίνητο 6άρι. Σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα τετρακίνησης.

Οι επιδόσεις που θα επιτυγχάνει το Vitara με κάθε έναν από τους παραπάνω συνδυασμούς δεν έχουν ανακοινωθεί, παρα μόνο οι εκπομπές CO2. Τα προσθοκίνητα θα εκπέμπουν 123-127 gr/km με τον βενζινοκινητήρα (αναλόγως κιβωτίου) και 106 gr/km με τον turbodiesel, ενώ στις τετρακίνητες εκδόσεις τα αντίστοιχα νούμερα γίνονται 134-138 και 111 gr/km.

Το Vitara θα είναι εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας της Suzuki, στα οποία περιλαμβάνεται και το Radar Brake Support που ειδοποιεί τον οδηγό και αν χρειαστεί φρενάρει αυτόματα σε περίπτωση ανίχνευσης εμποδίου μπροστά από το αυτοκίνητο. Το εσωτερικό, που θα διαθέτει σύστημα ψυχαγωγίας και πλοήγησης με οθόνη αφής 7’’, μπορεί να φωτίζεται με την ίδια διπλή ηλιοροφή που διατίθεται ως έξτρα και στο SX4 S-Cross.

[Πηγή: Suzuki]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube