Νέο Suzuki Vitara 2015 [teaser video]

Νέο Suzuki Vitara 2015 [teaser video]

Στο Mondial de l’ Automobile, τον Οκτώβριο στο Παρίσι, η Suzuki θα παρουσιάσει το νέο κόμπακτ SUV της, το Vitara.

Η Suzuki σε ένα μήνα από σήμερα θα παρουσιάσει το νέο κόμπακτ SUV της, το Vitara, που αποτελεί την έκδοση παραγωγής του iV-4 Concept που είδαμε πέρσι στην ΙΑΑ 2013.

Το νέο Suzuki Vitara δεν αποτελεί με τη σειρά του τον αντικαταστάτη του Grand Vitara, αλλά ένα νέο μοντέλο που έρχεται να τοποθετηθεί στην γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας μεταξύ αυτού και του Jimny. Έτσι, θα έρθει να σταθεί πιο ανταγωνιστικά απέναντι στα Chevrolet Trax, Opel Mokka, Nissan Juke και στο επερχόμενο Jeep Renegade, ρόλο στον οποίο ανταποκρίνεται πλημμελώς το πιο streetάδικο SX4 S-Cross.

Στο οπτικό υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα η Suzuki και περιορίζεται σε μια φωτογραφία και ένα teaser-video, είναι εμφανές ότι το Vitara παραγωγής παραμένει πιστό στις γραμμές του iV-4, αλλά χωρίς τα εντυπωσιακά στοιχεία του πρωτοτύπου –φανταχτερά φώτα, μεγάλοι τροχοί και προεκτάσεις σε ποδιές, σπόιλερ και μαρσπιέ.

Αν το νέο Suzuki Vitara κρατηθεί κοντά στις διαστάσεις του πρωτοτύπου, τότε θα πρέπει να μιλάμε για ένα SUV με μήκος που θα ξεπερνά τα 4,2 m, με μεταξόνιο 2,5 m.

Η ιαπωνική εταιρεία δήλωσε ότι το νέο Suzuki Vitara θα ξεκινήσει την εμπορική καριέρα του το 2015, με στάνταρ κίνηση στους εμπρός τροχούς και έξτρα το σύστημα τετρακίνησης «ALLGRIP intelligent» που γνωρίζουμε ήδη από το SX-4 S-Cross, είτε σε βενζινοκίνητη είτε σε ντίζελ έκδοση. Κινητήρες για τους οποίους η Suzuki διατείνεται ότι θα έχουν «χαμηλές εκπομπές CO2 και εκπληκτική οικονομία καυσίμου για την κατηγορία». Επιπλέον και πάντα κατά δήλωση της εταιρείας, το Vitara θα διαθέτει μια μεγάλη γκάμα από στοιχεία εξατομίκευσης και χρωμάτων.

Για περισσότερες λεπτομέρειες υπομονή μέχρι την επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου στο Παρίσι, τον Οκτώβριο, αν και πιστεύουμε πως μέχρι τότε πολλές ακόμη πληροφορίες για το νέο Suzuki Vitara θα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

[Πηγή Suzuki]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube