Διέρρευσαν οι τεχνικές προδιαγραφές του νέου ηλεκτρικού Nissan Leaf

Διέρρευσαν οι τεχνικές προδιαγραφές του νέου ηλεκτρικού Nissan Leaf

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κινητήρα 150 ίππων και βασική τιμή κάτω από $ 30.000 στις ΗΠΑ.

Η Nissan δεν έχει ακόμα ανακοινώσει επίσημα σχετικά με τις προδιαγραφές του νέου Leaf, όμως στο διαδίκτυο διέρρευσαν σημαντικές πληροφορίες.

Η πηγή τους είναι η αμερικάνικη εταιρεία Autobytel, η οποία δραστηριοποιείται στο πεδίο του marketing τόσο για τις αυτοκινητοβιομηχανίες όσο και για τους ντίλερ τους. Ίσως αυτό το στοιχείο να δικαιολογεί εν μέρει και την πρόσβασή της σε στοιχεία που η Nissan δεν έχει ανακοινώσει επίσημα ακόμα. Δεν παύει πάντως να είναι περίεργη η δημοσιοποίησή τους στο διαμορφωτή του site της Autobytel, γι’ αυτό κι εμείς τα αναδημοσιεύουμε με επιφύλαξη μεν, αρκετή σιγουριά ότι είναι έγκυρα δε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο Nissan Leaf χωρίς καμουφλάζ

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά, το νέο Leaf θα κινείται από έναν σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 150 ίππων (110 KW), ο οποίος θα τροφοδοτείται από μπαταρία με χωρητικότητα 40 KWh. Ωστόσο, καθότι δεν υπάρχουν στοιχεία κατανάλωσης δε μπορούμε να υπολογίσουμε την αυτονομία του. Οι παλιότερες πληροφορίες που έδινε η Nissan πάντως, έκαναν λόγο για στόχο ακόμα και τα 550 km.

Τα ίδια στοιχεία αναφέρουν ακόμα ότι η πίσω ανάρτηση θα εξακολουθήσει να είναι ημιάκαμπτος άξονας, κάτι απόλυτα λογικό -κυρίως από χωροταξικής άποψης- σε ένα τέτοιας φιλοσοφίας αυτοκίνητο.



Από το διαμορφωτή που βρέθηκε για λίγο στον αέρα της Autobytel δεν προκύπτουν άλλες πληροφορίες για τις τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου, παρά μόνο σχετικά με τον εξοπλισμό του. Τουλάχιστον για την αγορά των ΗΠΑ θα υπάρχουν τρία επίπεδα εξοπλισμού: Το βασικό S και τα πλουσιότερα SV και SL.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Nissan Leaf, αεροδυναμική στην υπηρεσία της αυτονομίας [video]

Το τελευταίο μάλιστα θα διαθέτει και όλα τα «έξυπνα» συστήματα της εταιρείας που έχουν να κάνουν με το cruise control, τη διατήρηση του αυτοκινήτου στη λωρίδα του, την ημιαυτόνομη οδήγηση και το αυτόματο φρενάρισμα.



Σε ό,τι έχει να κάνει με την τιμή, η Autobytel κάνει λόγο για εκκίνηση από τα $ 29.990 για τη βασική έκδοση, ενώ η μεσαία θα είναι στα $ 32.490 και η πλούσια στα $ 36.200.

Όπως ήδη γνωρίζουμε το νέο Leaf θα παρουσιαστεί επίσημα στις 6 Σεπτεμβρίου και στη χώρα μας αναμένεται μέσα στο 2018, με τιμή για την οποία δε μπορούμε να κάνουμε κάποια έγκυρη υπόθεση.

[Πηγή: Autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube