Νέο Nissan Leaf: Στόχος τα 550 km αυτονομίας

Νέο Nissan Leaf: Στόχος τα 550 km αυτονομίας

Η νέα γενιά του πρωτοπόρου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Nissan θα παρουσιαστεί το 2018 και στοχεύει σε 550 km με μια φόρτιση.

Αφού έκανε μια τεράστια επένδυση πριν από δέκα χρόνια στην ηλεκτρική τεχνολογία, η Nissan έχει κάθε δικαίωμα να θεωρείται κορυφαία στην τεχνογνωσία των εν λόγω αυτοκινήτων.

Γι’ αυτό και με τη νέα γενιά του Leaf, αποσκοπεί στη λύση του προβλήματος της περιορισμένης αυτονομίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η νέα γενιά του μοντέλου θα προσφέρει διάφορες επιλογές μπαταριών, καθεμία από τις οποίες θα καθορίζει την αυτονομία τιμή αλλά και την τιμή του αυτοκινήτου.

Κάτι αντίστοιχο με αυτό που συμβαίνει και με τη σημερινή γενιά του Leaf δηλαδή, αλλά με περισσότερη ποικιλία επιλογών. Το σημερινό μοντέλο διατίθεται με μια βασική μπαταρία 24 KWh που θεωρητικά αρκεί για 200 km, ενώ υπάρχει και έκδοση με 30 KWh και αυτονομία 250 km.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος των αυτοκινήτων μηδενικών εκπομπών της Nissan, οι νέες μπαταρίες που θα δίνουν τη δυνατότητα πολύ μεγαλύτερης αυτονομίας είναι «εντός των προδιαγραφών» της εταιρείας.

Μιλάμε δηλαδή για έως και 550 km με μια φόρτιση και παρότι δεν αναφέρθηκε ευθέως στην επόμενη γενιά του Leaf, ουσιαστικά τη φωτογράφισε.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube