Διαρροή: Νέα Alfa Romeo Stelvio

Διαρροή: Νέα Alfa Romeo Stelvio

Λεπτομέρειες και φωτογραφίες του πρώτου SUV της Alfa Romeo διέρρευσαν στο web λίγο πριν από το σημερινό επίσημο ντεμπούτο της.

Το πρώτο SUV στην ιστορία της Alfa Romeo, η Stelvio, αποκαλύφθηκε ανεπίσημα από διαρροή φωτογραφιών και πληροφοριών, λίγο πριν από την σημερινή επίσημη πρεμιέρα του αυτοκινήτου, το απόγευμα στο Los Angeles Auto Show 2016.

H διαρροή μέσω του αμερικανικού site autonews.com συμπεριλαμβάνει τρεις φωτογραφίες που αποκαλύπτουν το «γλυκό» σπορτίφ ντιζάιν της νέας Alfa Romeo Stelvio, που αρχικά θα διατεθεί με τον έναν από τους δύο κινητήρες που θα απαρτίζουν την γκάμα.

Και οι δύο είναι βενζινοκινητήρες τούρμπο, ο πρώτος 4κύλινδρος, δίλιτρος με 280 PS και 42,3 kgm, ενώ ο δεύτερος ο 2,9λιτρος διτούρμπινος V6, που γνωρίζουμε ήδη από την Giulia Quadrifoglio, με 510 PS και 61,2 kgm. Οι διαρρεύσασες πληροφορίες δεν κάνουν λόγο για μοτέρ ντίζελ, αλλά είναι σαφές και σίγουρο ότι ένα ή περισσότερα τέτοια θα συμπληρώσουν την γκάμα των κινητήρων, τουλάχιστον για την ευρωπαϊκή αγορά.



Το autonews.com αναφέρει ότη η Stelvio με το διτούρμπινο μοτέρ V6 επιταχύνει 0-100 km/h σε 4,0” και επίσης ότι το ιταλικό SUV θα περνά την κίνηση στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος Q4, ενισχύοντας έτσι τις επιδόσεις και την ασφάλεια. Αυτή τη στιγμή και σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν είναι σαφές αν αυτή η Stelvio που πατά στο ίδιο σασί με αυτό της Giulia θα ξεπερνά όπως η τελευταία σε τελική τα 300 km/h.

Ένα «ειδικό διαφορικό torque vectoring» θα «ενισχύει την ελκτική πρόσφυση και τη σταθερότητα», σύμφωνα με το autonews.com, ενώ το σύστημα Q4 θα περνά το 60% της ροπής στον εμπρός άξονα.

Με ανταγωνιστικό στόχο αυτοκίνητα όπως η Porsche Macan και Jaguar F-Pace, το νέο μεσαίο SUV, αναμένεται από την Alfa Romeo να αποτελέσει big seller για την εταιρεία.

Η νέα Alfa Romeo Stelvio θα κάνει χρήση παρόμοιου εσωτερικού set-up και φινιρίσματος με αυτά της Giulia, με flat-bottomed τιμόνι και paddle shifters και προφανώς το σύστημα πολυμέσων της θα υποστηρίζει τόσο Android Auto όσο και Apple CarPlay.



Κατασκευασμένη στο εργοστάσιο του Cassino, το autonews.com αναφέρει ότι το νέο μοντέλο θα αριβάρει στις εκθέσεις από το 2017, με μια χρωματική παλέτα 13 διαφορετικών αποχρώσεων.

Μείνετε συντονισμένοι στο drive.gr για τις επίσημες πληροφορίες που θα δημοσιοποιηθούν στην παγκόσμια επίσημη πρεμιέρα της νέας Alfa Romeo Stelvio, σήμερα στις 18:15 CET.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube