Δεν άφησαν και κανέναν που να μην αντιγράψουν στην Honda για να κάνουν το NSX

Δεν άφησαν και κανέναν που να μην αντιγράψουν στην Honda για να κάνουν το NSX

Εξελίσσοντας το NSX, η Honda προσπάθησε να πάρει ο,τι καλύτερο από κάθε ανταγωνιστή.

Είναι γνωστή πρακτική για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, στην φάση εξέλιξης ενός μοντέλου να μελετούν σε βάθος τα αυτοκίνητα των άλλων εργοστασίων που βρίσκονται στην ίδια κατηγορία. Είναι κάτι απολύτως αναμενόμενο, αφού όση και αν είναι η εμπειρία και η τεχνογνωσία τους, πρέπει να έχουν εικόνα του τι κάνει ο ανταγωνισμός.

Όταν όμως έρχονται στην επιφάνεια αυτές οι ιστορίες, έχουν και την αστεία πλευρά τους. Θα θυμάστε πριν μερικές εβδομάδες την περίπτωση με τους μηχανικούς της Porsche που τρόλαραν τους συναδέλφους τους της Honda αφήνοντάς τους ένα σημείωμα μέσα σε μια 911 GT3 που η ομάδα εξέλιξης του ιαπωνικού supercar είχε αγοράσει για να έχει ως ένα ακόμη σημείο αναφοράς. Τώρα μια νέα ιστορία αποκαλύπτεται από το AUTOCAR.

Πηγή μέσα από την ομάδα εξέλιξης του NSX ανέφερε ότι εκτός από την 911 είχαν αγοράσει και μία Ferrari 458. Η οποία είχε κακό τέλος. Όχι, δεν τράκαρε. Απλώς, αφού οι μηχανικοί την οδήγησαν αρκετά και πήραν όλα τα δεδομένα που χρειάζονταν, σε αριθμούς και αίσθηση, ώστε να βοηθηθούν στο στήσιμο του ιαπωνικού κουπέ, μετά την έκοψαν στη μέση. Πονάει η ψυχή σου και μόνο που το γράφεις, αλλά αυτό έκαναν.

Δεν είχαν βέβαια κακό σκοπό οι άνθρωποι, κάθε άλλο. Ήθελαν να μελετήσουν την δομή του αλουμινένιου πλαισίου. Οι μηχανικοί που το εξέτασαν δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την δουλειά των συναδέλφων τους της Ferrari και μάλιστα τα κομμάτια δεν τα έχουν πετάξει. Βρίσκονται σε διάφορα εργαστήρια του Κέντρου Έρευνας και Εξέλιξης της Honda.

Πάντως και οι Ιταλοί το ίδιο θα έκαναν στην θέση τους. Σε συνέντευξη που είχαμε κάνει παλαιότερα, θυμόμαστε με πόση απάθεια ο τεχνικός διευθυντής, υπεύθυνος για την εξέλιξη της Maserati Quattroporte μας εξηγούσε πως έκαναν... παλιοσίδερα μερικές Porsche Panamera.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube