Αυτό δεν είναι το Peugeot 3008 που περιμέναμε

Αυτό δεν είναι το Peugeot 3008 που περιμέναμε

H Peugeot τελικά παρουσίασε στην Κίνα, στο Σαλόνι του Πεκίνου, ένα facelifted 3008 και πάντως όχι την κινεζική εκδοχή αυτού που περιμένουμε να δούμε στο Παρίσι, το φθινόπωρο.

Η πρώτη γενιά του 3008 βρίσκεται στο προθάλαμο της συνταξιοδότησης της Γηραιά Ήπειρο, με τη νέα πολυαναμενόμενη γενιά να είναι προγραμματισμένη για το Mondial de lAutomobile 2016, τον προσεχή Οκτώβριο στο Παρίσι.

Προ ημερών δημοσιεύσαμε μια εκδοχή του 3008 από κατασκοπευτικές φωτογραφίες και λανθασμένα εικάσαμε ότι πρόκειται για την κινεζική έκδοση, έστω και πολύ διαφοροποιημένη, του μοντέλου που θα βλέπαμε στο Παρίσι.

Φευ, όμως, τελικά επρόκειτο για ένα facelift της υφιστάμενης γενιάς του μικρομεσαίου ψευδο-SUV της Peugeot. Ένα εκτεταμένο φρεσκάρισμα που στόχο έχει να κρατήσει στο προσκήνιο ένα αυτοκίνητο που έχει γράψει το κοντέρ του, για την κοινοπραξία Peugeot-Dongfeng που το παράγει, πάνω από 200.000 αυτοκίνητα μέσα στα τρία τελευταία χρόνια.

Για την ώρα έχουμε στη διάθεσή μας μία μόνο φωτογραφία του αυτοκινήτου, ενώ αξιόπιστες πληροφορίες λένε ότι το facelifted 3008 θα έχει πλουσιότερο εξοπλισμό ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, καθώς και σύστημα Vision-Park II με περίβλεπτη άποψη του αυτοκινήτου.      

Η Peugeot αναφέρει ότι το facelifted 2008 που ντεμπουτάρισε στην Κίνα, το 3008 China-spec που βλέπετε, καθώς και τρία ακόμα νέα SUV/crossover θα απαρτίζουν την γκάμα της γαλλικής εταιρείας στην Κίνα πριν φύγει το 2016. Εν τω μεταξύ το ανανεωμένο 3008 φιγουράρει ήδη στο σταντ της εταιρείας, στο Auto China 2016, δίπλα σε νέο 308 Sedan.

[Πηγή Peugeot]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube