Ανανέωση για το Peugeot 2008 [video]

Ανανέωση για το Peugeot 2008 [video]

Μετά από τρία χρόνια παρουσίας στην αγορά, το 2008 ανανεώνεται αισθητικά και προσθέτει στην γκάμα του την πιο σπορ έκδοση GT Line.

Εμφανισιακά, οι αλλαγές που φέρει το ανανεωμένο Peugeot 2008 είναι περιορισμένες και στόχο είχαν να τονίσουν λίγο περισσότερο τον crossover χαρακτήρα του γαλλικού μοντέλου, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο.

Οι κυριότερες αλλαγές εστιάζονται στη μπροστινή μάσκα, που πλέον φέρει και το λογότυπο της γαλλικής φίρμας, τον προφυλακτήρα και το καπό. Νέα επίσης είναι τα σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, ενώ τα πλαστικά προστατευτικά στους θόλους των τροχών έρχονται για να αναδείξουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του.

Στην καμπίνα, το νέο 2008 απέκτησε το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με την οθόνη 7’’ της Peugeot, το οποίο διαθέτει το λογισμικό Apple CarPlay, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η νέα εξοπλιστική έκδοση GT Line που διακρίνεται για τον πιο σπορ χαρακτήρα της. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στον εξοπλισμό ασφαλείας του 2008 προστέθηκε το σύστημα Active City Brake που φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο έως τα 30 km/h για αποφυγή σύγκρουσης.

Όσον αφορά τους κινητήρες, το 2008 θα εφοδιάζεται με τα νέας γενιάς μοτέρ της Peugeot. Η γκάμα βενζίνης θα περιλαμβάνει τον 1.2 PureTech σε εκδόσεις με 82, 110 και 130 PS, ενώ αυτή των ντίζελ θα έχει τρεις εκδόσεις του 1.6 BlueHDi με 75, 100 και 120 PS.

[Πηγή: Peugeot]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube