Επίσημο: Νέο Peugeot 308 Sedan

Επίσημο: Νέο Peugeot 308 Sedan

To ολοκαίνουργιο Peugeot 308 Sedan ντεμπουτάρισε ως μοντέλο παραγωγής πια στο Auto China 2016, στο Πεκίνο.

To νέο Peugeot 308 Sedan αποτελεί μέρος του 5ετούς αναπτυξιακού προγράμματος του γκρουπ PSA στην Κίνα, υπό την ονομασία «China: Blue Upper» σε κοινοπραξία με την Dongfeng.

Σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, το νέο 308 Sedan είναι τελείως διαφορετικό, ενώ πατά στη σπονδυλωτή πλατφόρμα του ομίλου EMP2, κάτι που σημαίνει ότι έχει πάρα πολλά κοινά με το ευρωπαϊκό χάτσμπακ.

Από την άλλη σημαίνει επίσης ότι πιθανότατα θα χρησιμoποιεί στην γκάμα των μοτέρ τους βενζινοκινητήρες 1.2 και 1.6 τούρμπο σε συνδυασμό με χειροκίνητο ή αυτόματο σασμάν.

Οι Γάλλοι δεν έδωσαν καθόλου τεχνικές πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητο, αλλά είναι προφανές ότι η χρήση της ΕΜP2 θα είχε ευεργετική επίπτωση στο συνολικό βάρος του 308 Sedan. Με το χώρο για τα πόδια των πίσω να αποτελεί φετίχ στην κινεζική αγορά, ακόμα και σε αυτές τις «μικρές» κατηγορίες, οι αλλαγές στο νέο αυτοκίνητο περιέλαβαν και μακρύτερο μεταξόνιο, τη στιγμή μάλιστα που το 308 Sedan θα είναι το κύριο μοντέλο της εταιρείας στα σεντάν που προορίζονται για χρονομίσθωση από μεγάλες εταιρείες.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένουμε να μάθουμε για το αυτοκίνητο τις προσεχείς ημέρες, ενώ το λανσάρισμα του αυτοκινήτου στην κινεζική αγορά αναμένεται το β’ 6μηνο του 2016. H Peugeot δεν έκανε λόγο για την πιθανότητα να διατεθεί το αυτοκίνητο και σε άλλες αναπτυσσόμενες αγορές ή ακόμη ακόμη να το δούμε και στην Ευρώπη. Κάτι που θα ήταν ιδιαίτερα εύκολο ν γίνει τη στιγμή που υποστηρίζεται από παγκόσμια πλατφόρμα.

[Πηγή Peugeot]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube