To Audi RS4 Avant 2018 γυρίζει στο Nürburgring με σήματα S4 [video]

To Audi RS4 Avant 2018 γυρίζει στο Nürburgring με σήματα S4 [video]

Ο αντικαταστάτης του Audi RS4 βρίσκεται στη φάση των πολλαπλών δοκιμών εξέλιξης που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και γρήγορους γύρους στο Nürburgring.

Όπως όλοι οι βαρεμένοι με τα αυτοκινητικά πράγματα, γνωρίζουμε ότι η Audi κατάργησε τον ατμοσφαιρικό κινητήρα V8 του υφιστάμενου RS4 στην επόμενη γενιά του

Ο αντικαταστάτης του είναι ένα διτούρμπινο μοτέρ V6 που πιθανότατα είναι το ίδιο με αυτό της Porsche Panamera. Σε αυτή την τελευταία, με χωρητικότητα 2,9 λίτρα αποδίδει 440 άλογα και 56,1 kgm. Στην περίπτωση του προσεχούς RS4, η Audi αναμένεται να ρυθμίσει το μοτέρ έτσι ώστε να ανεβάζει τουλάχιστον 450 PS, αλλά κάποιες πηγές διατείνονται ότι η ισχύς του θα φτάσει τους 500, κάτι που είναι μέσα στις δυνατότητές του. Η επιλογή της υπερτροφοδότησης θα κατεβάσει τη μέγιστη περιστροφή του μοτέρ, αλλά η νέα μονάδα θα είναι πιο γενναιόδωρη σε ροπή και φυσικά πιο ισχυρή.

Μια ακόμη σημαντική και ενδιαφέρουσα σκοπιά του επόμενου, νέου Audi RS4 2018 θα είναι ότι θα έρθει σαφώς πιο ελαφρύ από το απερχόμενο. Η εξοικονόμηση του βάρους θα έχει απότοκο τη βελτιωμένη οδική συμπεριφορά, την ενισχυμένη αποδοτικότητα και τη μείωση της φθορά στα φρένα και στις αναρτήσεις. Όλες οι παραπάνω αλλαγές θα μπορούσαν να κάνουν το επόμενο RS4 Avant ταχύτερο από το απερχόμενο μοντέλο, που είναι ένα πραγματικά γρήγορο εργαλείο, ακόμα και για «άσχετα» χέρια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Διπλασιάζεται η γκάμα των RS μέχρι το 2018

Η Audi αναμένεται να λανσάρει το επόμενο RS4 Avant ως MY2018, δηλαδή μέσα στο 2017, πιθανότατα κατά το δεύτερο εξάμηνο. Όπως μπορείτε να δείτε στο «κατασκοπευτικό» video που ανέβηκε στο κανάλι «Supercarsfromeu» του YouTube, πιθανότατα μηχανικοί οδηγούν το πρωτότυπο RS4 και μάλιστα αρκετά γρήγορα μέσα στην Πράσινη Κόλαση.

Το φτερά στο πρωτότυπο μοιάζουν με ιδιοκατασκευές και δεν είναι απόλυτα συνδεδεμένα με το αυτοκίνητο. Είναι επίσης σημαντικό να σημειώσουμε ότι το πρωτότυπο, που φορά σήματα «S4» έχει δύο διπλές μπούκες εξάτμισης που δεν ταιριάζουν με τις παραδοσιακές οβάλ που χρησιμοποιεί η Audi για τη γκάμα των «RS». Το αυτοκίνητο παραγωγής που θα βασίζεται στο πρωτότυπο αυτό θα έχει κατά τα ειωθότα τις ευμεγέθεις δύο μονές οβάλ μπούκες, μία σε κάθε μεριά, αντί της διαμόρφωσης που βλέπουμε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube