Διπλασιάζεται η γκάμα των Audi RS μέχρι το 2018

Διπλασιάζεται η γκάμα των Audi RS μέχρι το 2018

Με την υφιστάμενη γκάμα να μετρά επτά μοντέλα, ο επικεφαλής της Audi Sport αποκαλύπτει ότι αυτή θα φτάσει τα 15 μέχρι το 2018.

Το ανταγωνιστικό τμήμα των Mercedes-AMG και BMW M, η Audi Sport, θα διπλασιάσει την γκάμα της στα μοντέλα επιδόσεων RS τους επόμενους 18 μήνες, σύμφωνα με το νέο επικεφαλής, Stephan Winkelmann.

Η Audi διαθέτει στις τάξεις της επτά μοντέλα RS, περιλαμβανομένων του R8 και των κουπέ και soft-top TT, ενώ επιπλέον οκτώ μοντέλα έρθουν να προστεθούν στα υφιστάμενα, αποκάλυψε ο Winkelmann. «Υπάρχουν κι άλλα που έρχονται», είπε. «Είμαστε μια εταιρεία, ένα όνομα και υπό μια φίρμα. Αλλά θα παραμείνουμε αποκλειστικοί».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Audi RS3 Sportback

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To Audi RS4 κάνει βόλτες στο Nürburgring [video]


Η σημερινή γκάμα των RS περιλαμβάνει τις τοπ εκδόσεις επιδόσεων των A3, Q3, TT, A6 και A7. Και αυτή είναι στο πρόγραμμα να επεκταθεί και σε άλλα μοντέλα της Audi τους προσεχείς 18 μήνες, αλλά ο Winkelmann δεν αποκάλυψε σε ποια και πότε. Προφανώς, τα A1, A4 και Q5 είναι οι μεταξύ των πιθανότερων υποψηφίων και μια πιο σκληροπυρηνική έκδοση του R8.

Ο πρώην επικεφαλής της Lamborghini ετέθη επικεφαλής της «φίρμας» RS τον προηγούμενο Φεβρουάριο. Ως μέρος της επιχειρηματικής εξέλιξης της εταιρείας, Quattro, RS, Audi Exclusive, το τμήμα εξατομίκευσης της εταιρείας, συγκρότησαν έναν οργανισμό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ηλεκτρικό τούρμπο για το Audi RS5 2018;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Audi RS6 Avant και RS7 Sportback Performance


Ο Winkelmann έχει δεσμευτεί να αναπτύξει το τμήμα RS προς μια διαφορετική κατεύθυνση από εκείνη της Mercedes-AMG, την οποίας οι πωλήσεις βρίσκονται στα ύψη. «Δεν θα πάμε να κάνουμε ό,τι κάνουν αυτοί», είπε. «Έχουμε πολλά σχέδια, αλλά δεν θα τα αποκαλύψουμε ακόμη. Είναι καλύτερα να προσφέρουμε περισσότερα από όσα υποσχόμαστε».

Ενώ η Mercedes-AMG διπλασίασε τις πωλήσεις κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, φτάνοντας τα 80.000 αυτοκίνητα, η Audi μπορεί να σπάσει το φράγμα των 20.000 εφέτος. «Θα έχουμε διψήφιο νούμερο ανάπτυξης αυτό το χρόνο», πρόσθεσε ο Winkelmann.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Audi R8 V10 5.2 στην πίστα [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Audi RS Q3


Σε αντίθεση με τη Mercedes-AMG που εξετάζει την περίπτωση περισσότερων αυτόνομων μοντέλων, ο Winkelmann δεν δεσμεύτηκε σχετικά με την προσθήκη ενός δεύτερου αποκλειστικού μοντέλου RS. «Θα δούμε», περιορίστηκε να πει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Audi RS Q5 με τον 2,9λιτρο V6 μοτέρ της Porsche
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube