Νέο Audi R8 Spyder V10 Plus

Νέο Audi R8 Spyder V10 Plus

Η ανοιχτή έκδοση του R8 απέκτησε έκδοση Plus με 610 ίππους.

Το νέο Audi R8 Spyder V10 Plus είναι το ισχυρότερο ανοιχτό αυτοκίνητο που βγήκε ποτέ από το εργοστάσιο του Ingolstadt.

Η ανοιχτή έκδοση του supercar της Audi παρουσιάστηκε πριν περίπου ένα χρόνο στην απλή έκδοση με τον ατμοσφαιρικό V10 των 5,2 λίτρων και των 540 ίππων.

Φέτος, η Audi θέλησε να δώσει έναν ακόμα πιο ακραίο χαρακτήρα στο R8 Spyder και το εφοδίασε με όλα τα καλούδια του κλειστού V10 Plus. Χρησιμοποιεί τον ίδιο V10 κινητήρα, αλλά για την περίσταση αποδίδει 610 ίππους και 57,1 kgm ροπή. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και η κίνηση μοιράζεται και στους τέσσερις τροχούς.

Οι επιδόσεις που χαρίζει στο ανοιχτό μοντέλο της Audi είναι καταιγιστικές, μιας και για να πιάσει τα 100 km/h από στάση χρειάζεται 3,3” (0,3” ταχύτερα από το απλό) και την τελική να κερδίζει 10 km/h και να ακουμπά πλέον τα 328 km/h.

Το νέο R8 Spyder V10 Plus λανσάρεται με ένα πράσινο χρώμα κατά αποκλειστικότητα που συνδυάζεται με λεπτομέρειες σε ανθρακί χρώμα, μαύρες απολήξεις εξατμίσεων, τροχούς 19” (εξτρά 20”) και μαύρο δερμάτινο σαλόνι με πράσινες ραφές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σπάμε το ρεκόρ μας στις Σέρρες με το νεό Audi R8 V10 [video]

Όπως είναι λογικό, η κορυφαία έκδοση του R8 Spyder διαθέτει ακόμα μπάκετ καθίσματα, virtual cockpit για πίνακα οργάνων και κεραμικά φρένα. Γενικότερα, η νέα έκδοση προσφέρεται σε 11 διαφορετικά χρώματα για το αμάξωμα, τρία για την οροφή, πέντε για τους πλαϊνούς αεραγωγούς, διακοσμητικά φιλέτα καμπίνας και αμαξώματος σε μαύρο τιτανίου ή ανθρακονήματα κ.α.

Η εμπορική καριέρα της νέας κορυφαίας έκδοσης του Audi R8 Spyder θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι, με την τιμή Γερμανίας να έχει καθοριστεί στα €207.500.

[Πηγή: Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube