Audi Sport: Το νέο RS Q8 θα ηγηθεί της γκάμας των sport SUV

Audi Sport: Το νέο RS Q8 θα ηγηθεί της γκάμας των sport SUV

Η επεκτατική πολιτική της Audi Sport έχει στόχο την κορυφή των SUV επιδόσεων.

Το σπορ παρακλάδι της Audi, η Audi Sport, έχει σκοπό να διευρύνει την γκάμα των μοντέλων RS πέρα από τα κλασικές επιλογές, δίνοντας έμφαση στις αντίστοιχες εκδόσεις επιδόσεων των SUV της.

Στην κορυφή της νέας γκάμας των SUV με τα διακριτικά RS θα καθίσει το νέο RS Q8 που βρίσκεται ήδη στα σκαριά. Το αφεντικό της Audi Sport, Stephan Winkelmann, ανέφερε στον βρετανικό Τύπο ότι δουλεύουν πάνω στην διεύρυνση της γκάμας σπορ μοντέλων και δοκιμάζουν όλες τις επιλογές στις δημοφιλείς κατηγορίες, όπως αυτή των SUV.

Ο Winkelmann δεν ανέφερε τα μοντέλα στα οποία έχουν εστιάσει και εργάζονται, αλλά όπως είναι ευκόλως κατανοητό το νέο RS Q8 που βλέπετε στην ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία θα ηγηθεί αυτής της οικογένειας μοντέλων.

Η Audi παρουσίασε τον περασμένο Μάρτιο στην Έκθεση της Γενεύης το πρωτότυπο Q8 Sport Concept που μας δείχνει τον δρόμο που θα ακολουθήσει η κορυφαία έκδοση παραγωγής του μοντέλου. Θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα που βασίζονται όλα τα μεγάλα SUV του Ομίλου, με τον V8 turbo κινητήρα βενζίνης που θα το εφοδιάζει να αποδίδει πάνω από 600 ίππους.

[Πηγή: Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube