Τερματίζεται η παραγωγή του Audi R8 e-tron

Τερματίζεται η παραγωγή του Audi R8 e-tron

Η ηλεκτρική έκδοση του σούπερκαρ της Audi αποσύρεται, για να ανοίξει το δρόμο στην επόμενη γενιά ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας.

Έχουν περάσει μόλις 19 μήνες από τότε που η Audi αποφάσισε να περάσει τελικά στην παραγωγή την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του σούπερκαρ της.

Και τώρα ήρθε η ώρα να τη σταματήσει, καθότι φαίνεται πως θα δώσει τη θέση του στο νέο μοντέλο που βασίζεται στη δεύτερη γενιά του R8. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που για μεγάλο διάστημα είχε μπει στον πάγο, όμως σχετικά πρόσφατα το είδαμε στο δρόμο, χωρίς να είναι καν καμουφλαρισμένο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το νέο Audi R8 V10 στην πίστα των Σερρών

Έτσι κι αλλιώς, το θέμα της παραγωγής του εν λόγω μοντέλου ήταν μια περίεργη ιστορία από την αρχή. Αρχικά η Audi είχε αναφέρει πως το R8 e-tron δε θα περνούσε στην παραγωγή, μα τελικά αναθεώρησε την απόφασή της ειδικά αφού ο Τύπος το οδήγησε και έμεινε με εξαιρετικά θετικές εντυπώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Scoop-έκπληξη: Νέο ηλεκτρικό R8 [video]

Ουσιαστικά το πρώτο R8 e-tron έπαιξε το ρόλο του αυτοκινήτου «βιτρίνα» για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα Audi και τα κατάφερε πολύ καλά. Με 462 ίππους, 0-100 km/h σε 3,9” και αυτονομία 400-450 km, ήταν αναντίλεκτα η αρχή που όλοι ήθελαν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε το ηλεκτρικό Audi R8 e-tron

Η εταιρεία δεν αναφέρει πουθενά πόσα R8 e-tron έχει πουλήσει, όμως πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι το μοντέλο πέτυχε το σκοπό του. Γι’ αυτό και τώρα η Audi έχει πολύ πιο ανοιχτό δρόμο μπροστά της για να παρουσιάσει τουλάχιστον τρία αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2020.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube