Απογείωση για μια Porsche 919 Hybrid στο Silverstone [video]

Απογείωση για μια Porsche 919 Hybrid στο Silverstone [video]

Ένα λάθος του Brendon Hartley στον αγώνα του WEC στο Silverstone έστειλε την Porsche 919 Hybrid πρώτα πάνω σε μια 911 και ύστερα στον αέρα.

Η Porsche 919 Hybrid του Brendon Hartley ενεπλάκη σε ένα τρομακτικό ατύχημα την περασμένη Κυριακή στο Silverstone, στον 5ο γύρο του FIA WEC.

Στο πρωτάθλημα FIA World Endurance Championship συμμετέχουν τα πολύ γρήγορα αυτοκίνητα των κατηγοριών LMP1 και LMP2 που γνωρίζουμε από το Le Mans, με πρωτοκλασάτους οδηγούς στο τιμόνι, όσο και αυτοκίνητα των κλάσεων LMGTE-Pro και LMGTE-Am, τα οποία κινούνται με σαφώς πιο αργό ρυθμό στην πίστα. Και όταν κάποιο από τα πρώτα πάει να ντουμπλάρει βιαστικά κάποιο από τα δεύτερα, μπορεί να γίνει ζημιά.

Ένα τέτοιο συμβάν παρακολουθήσαμε την περασμένη Κυριακή στο Silverstone, στον 5ο γύρο του FIA WEC. Περίπου δύο ώρες μετά την εκκίνηση του αγώνα, ο Brendon Hartley, περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής του θεσμού, οδηγώντας μια Porsche 919 Hybrid βρισκόταν στην 1η θέση του αγώνα. Εκείνη τη στιγμή είχε περίπου 40’’ διαφορά από τον δεύτερο, οπότε πλησιάζοντας την πολύ αργότερη Porsche 911 RSR του Michael Wainwright δεν είχε λόγο να εκβιάσει το προσπέρασμα. Κι όμως, αποφάσισε να περάσει βιαστικά από την εξωτερική. Και έγινε η ζημιά, ευτυχώς χωρίς κανένας από τους δύο να τραυματιστεί.

Ο Hartley θεωρεί ότι δεν φταίει μόνο αυτός για το συμβάν: «Ήθελα να περάσω ένα αργότερο αυτοκίνητο από την εξωτερική, κάτι πολύ φυσιολογικό σε αυτή τη στροφή. Αλλά ο οδηγός του δεν με είχε δει και χρησιμοποίησε όλο το πλάτος του δρόμου. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν. Ήταν μια τρομακτική στιγμή, και είναι πραγματικά ντροπή». Ωστόσο, για τους αγωνοδίκες η ευθύνη βαραίνει τον Hartley, και μόνο αυτόν. «Οι οδηγοί των LMP1 είναι 100% υπεύθυνοι για τον τρόπο με τον οποίο προσπερνούν πιο αργά αυτοκίνητα όπως τα LMP2, και ιδιαίτερα τα LM GTE. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θεωρούμε ότι ευθύνεται ο κ. Brendon Hartley, που δεν ήταν αρκετά προσεκτικός κατά την προσπέραση του αυτοκινήτου με το Νο 86».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube