Αντίπαλο για το Q5 θέλει η DS

Αντίπαλο για το Q5 θέλει η DS

Τα πλάνα της DS προβλέπουν ένα SUV αντίπαλο του Q5 στην κορυφή της γκάμας της.

Τα πλάνα της DS προβλέπουν την παρουσίαση ενός SUV στο μέγεθος του Q5 εντός του 2017 και ένα μικρότερο DS3 SUV θα ακολουθήσει το 2018.

Το SUV, το πρώτο εντελώς καινούριο μοντέλο της DS θα κάνει ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο, όπως αποκαλύπτει το βρετανικό Auto Express. Την πληροφορία επιβεβαίωσε στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού ο Maxime Picat, επικεφαλής του PSA Group στην Ευρώπη: «Πράγματι, θα είναι ένα SUV και θα παρουσιαστεί σύντομα», είπε. «Και μετά θα προσπαθήσουμε να είμαστε συνεπείς σε ένα πλάνο που προβλέπει την παρουσίαση ενός καινούριου αυτοκινήτου κάθε χρόνο για κάθε μάρκα του PSA Group».

Το Wild Rubis concept που είχε παρουσιαστεί το 2013 θα είναι η βάση για τον σχεδιασμό και την αισθητική των νέων SUV. Ουσιαστικά, τα νέα μοντέλα θα λανσάρουν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας.

Ο Picat επιβεβαίωσε επίσης ότι η DS θα είναι η πρώτη μάρκα του γαλλικού ομίλου που θα βγάλει στην παραγωγή ηλεκτρικό αυτοκίνητο. «Όλα τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά του PSA Group θα παρουσιαστούν το 2019. Το όραμά μας για την ηλεκτροκίνηση, μια και αυτή θα είναι η κυρίαρχη τάση στην αγορά στο προσεχές μέλλον, είναι να μπορούμε να την προσφέρουμε στους πελάτες μας σε κάθε κατηγορία, σε όλα μας τα αυτοκίνητα, αν είναι δυνατόν. Όπως όλα τα μοντέλα έχουν έκδοση ντίζελ και βενζίνης, να έχουν υβριδική ή/και ηλεκτρική. Τα μεγαλύτερα μοντέλα θα είναι υβριδικά, τα μικρότερα ηλεκτρικά».

Αυτό σημαίνει ότι η τεχνολογία plug-in hybrid είναι πιθανόν να παρουσιαστεί σε μεσαίο SUV εντός του 2019. Και δεν αποκλείεται μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση του DS3. «Δεν θέλουμε να έχουμε κάποια αυτοκίνητα μόνο υβριδικά και άλλα μόνο ηλεκτρικά, αλλά να μπορεί ο πελάτης να επιλέξει. Οι πλατφόρμες που εξελίσσουμε προσφέρουν αυτή την ευελιξία στην αρχιτεκτονική τους. Προβλέπεται η τοποθέτηση μπαταριών και μάλιστα όχι σε βάρος του χώρου επιβατών ή αποσκευών».

DS3 – DS3 SUV
Μία εντελώς νέα έκδοση του DS3 θα παρουσιαστεί στο τέλος του 2017. Με εντυπωσιακή εμφάνιση, εξελιγμένη ανάρτηση και πιθανόν μία ηλεκτρική έκδοση. Αξιοποιώντας την εκρηκτική άνοδο της κατηγορίας, η μάρκα θα παρουσιάσει και ένα SUV βασισμένο στο μικρό της μοντέλο.



DS4
Το DS Divine Concept θα επηρεάσει την σχεδίαση της επόμενης DS4, με ξεχωριστή εμφάνιση που θα την κόψει κάθε δεσμό με την C4



DS5
Αναμένεται το 2019, ενδεχομένως με έναν πιο συμβατικό τύπο αμαξώματος για την κατηγορία. Η τεχνολογία plug-in hybrid μάλλον πρέπει να θεωρείται δεδομένη

DS GT
Ένα πολυτελές GT, που μπορεί να έχει τις ρίζες του στο concept Numero 9 που δημιουργήθηκε αρχικά για την Κίνα θα έρθει μάλλον και στην Ευρώπη, το 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube