Citroën DS 6WR, πλήρης αποκάλυψη

Citroën DS 6WR, πλήρης αποκάλυψη

Η Citroën λανσάρισε στο Πεκίνο εχθές το DS 6WR που απευθύνεται αρχικά μόνο στην κινεζική αγορά.

Η Citroën λανσάρισε εχθές στο 2014 Auto China, στο Πεκίνο, το DS 6WR που αποτελεί την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Wild Rubis.

Το πρώτο SUV που φορά το σήμα των Citroën DS θα ξεκινήσει την εμπορική καριέρα του στο τέλος του 2014 και αρχικά απευθυνόμενο μόνο στην κινεζική αγορά. Το DS 6WR είναι ένα άκρως -αν όχι το πιο ενδιαφέρον- σχήμα στην κατηγορία και θα ήταν πράγματι περίεργο αν η Citroën περιόριζε τη διάθεσή του μόνο στην Κίνα. Το «άγριο και ραφιναριμένο premium SUV», όπως το χαρακτηρίζει η Citroën, είναι αποκλειστικά δικίνητο, αλλά εξοπλίζεται με το σύστημα Grip Control που υπόσχεται να «βελτιστοποιεί την ελκτική πρόσφυση» σε όλα τα είδη οδοστρώματος. 

Το νέο Citroën DS 6WR που πατά σε 19άρες ζάντες, είναι 4,55 m μακρύ, 1,86 σε πλάτος και 1,61 m ψηλό, με το μεταξόνιο να πιάνει τα 2,73 m. Κάτω από το καπό, ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει να έχει είτε ένα 1.600άρη κινητήρα e-THP με 160 άλογα είτε έναν ίδιου κυβισμού THP με 200 PS, που και οι δύο συνδυάζονται με 6άρι αυτόματο κιβώτιο.

Όσον αφορά το ντιζάιν, η μάσκα και το εμπρός μέρος προέρχονται σχεδόν αυτούσια από το DS 5LS, το άλλο αποκλειστικά κινεζικό DS, αλλά διαθέτει πλαστικά προστατευτικά στα φρύδια των θόλων και πλευρικά μαρσπιέ. Στην προσπάθεια δε της Citroën να του δώσει ένα πιο premium look διαθέτει εμπρός φανάρια xenon και LED DRL, αλλά και εξωτερικούς καθρέφτες σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, καθώς και μια χρωμιωμένη ρίγα στα πλευρά.

Προφανώς εάν το μοντέλο βγει εκτός Κίνας, θα υπάρξει αισθητική διαφοροποίηση, αλλά με τα μέχρι τώρα σχέδια της Citroën δεν βλέπουμε πώς αυτό θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα από το 2016.

[Πηγή Citroën]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube