Επίσημο: Νέο Citroën Divine DS

Επίσημο: Νέο Citroën Divine DS

Η Citroën έδωσε στη δημοσιότητα πλήρη στοιχεία και φωτογραφίες για το πρωτότυπο Divine DS που θα ντεμπουτάρει την 1η Οκτωβρίου στο Παρίσι.

Το πρωτότυπο Citroën Divine DS, που δεν υποδεικνύει κάποιο προσεχές μοντέλο παραγωγής, «αντιπροσωπεύει ένα όραμα για το μέλλον της φίρμας DS», η οποία στην Ευρώπη στοχεύει να διπλασιάσει τις επιλογές της, ανεβαίνοντας από τα τρία στα έξι μοντέλα.

Ο Yves Bonnefont, επικεφαλής της φίρμας DS περιγράφει το Divine ως ένα «προχωρημένο σχέδιο» που ενσωματώνει «ορατές τεχνολογίες, εκλεπτυσμένη αισθητική και μια ισορροπία μεταξύ άνεσης και δυναμισμού».

Το Citroën Divine DS είναι στην ουσία του ένα κόμπακτ 5θυρο χάτσμπακ, μήκους 4,2 m, πλάτους δύο και ύψους 1,35 m και φορά τα φουτουριστικά φανάρια του τελευταίου DS3 με τα σειριακά φλας με λέιζερ.

Η επιλογή για ένα πρωτότυπο που καταχωρίζεται αναφανδόν στη μικρομεσαία κατηγορία έχει την εξήγησή του. «Είναι η πιο σημαντική κατηγορία της αγοράς», δήλωσε ο Frederick Subirou, σχεδιαστής εξωτερικής σχεδίασης, προσθέτοντας ότι το Divine DS διαθέτει «μυώδεις, κυματοειδείς και προκλητικές επιφάνειες, που τονίζονται από αδρές, σαρωτικές γραμμές», θέλοντας έτσι να περιγράψει τη σχεδιαστική κατεύθυνση που κυριαρχεί στην εταιρεία.

Ανάμεσα στα σημαντικά σχεδιαστικά στοιχεία του Divine DS περιλαμβάνεται η απουσία κρυστάλλου στην πίσω πόρτα, όπου υπάρχει μια σειρά από αιχμηρά γεωμετρικά σχήματα, προκειμένου να σχηματιστεί το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Οι ιθύνοντες της φίρμας DS ισχυρίζονται ότι η απουσία πίσω τζαμιού είναι «σοβαρή και συνειδητοποιημένη». Αντί αυτού υπάρχει μια κάμερα πίσω θέασης που προβάλλει την εικόνα σε ένα μόνιτορ που έχει το σχήμα και τη θέση του παραδοσιακού εσωτερικού καθρέφτη.

Η Citroën συνεργάστηκε με το γνωστό κατασκευαστή κοσμημάτων Swarovski και την εταιρεία κεντημάτων Lesage για να δημιουργήσει μια πολυτελέστατη καμπίνα.

Στο εσωτερικό, η DS προτείνει για το Divine τρία στιλ φινιρίσματος και διακόσμησης: Male, Parisienne Chic και Fatale Punk. Το καθένα με μια ξεχωριστή φιλοσοφία. Στο Male κυρίαρχο στοιχείο είναι το ανθρακόνημα, στο Parisienne Chic υπάρχουν κεντητά πλαϊνά θυρών, ντραπέ μεταξωτή επένδυση και παχύ δέρμα, παρουσιάζοντας ένα δείγμα υψηλής ραπτικής και το Fatale Punk διαθέτει καπιτονέ δέρμα κατάσπαρτο με ημιπολύτιμες πέτρες και στραφταλιζέ κρυσταλλικό ύφασμα της Swarovski.

Το ταμπλό και η κεντρική κονσόλα έχουν την ίδια σχεδιαστική κοψιά και τα μοτίβα που χρησιμοποιούνται και στο Citroën DS5, αλλά ακόμα πιο εντυπωσιακά από τη μεγαλύτερη έκταση και το ασύμμετρο ντιζάιν.

Την κίνηση του Citroën Divine DS έχει αναλάβει ένα 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.6 THP, προδιαγραφών Euro 6, με μέγιστη ισχύ 270 PS στις 6.000 rpm και μέγιστη ροπή 33,6 kgm στις 1.900-5.500 rpm και, όπως δηλώνει η γαλλική εταιρεία, με εκπομπές CO2 μόλις 145 g/km.

To πρωτότυπο Divine DS θα βρίσκεται από την 1η Οκτωβρίου στο σταντ της Citroën στο Mondial de l’ Automobile 2014, στο Παρίσι, ανάμεσα από μια DS23 του 1974 και μια SM του 1973.

[Πηγή Citroën]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube