Alfa Romeo: Χρειαζόμαστε μια Alfetta για να χτυπήσουμε την 5άρα BMW

Alfa Romeo: Χρειαζόμαστε μια Alfetta για να χτυπήσουμε την 5άρα BMW

Το πρόγραμμα ανάταξης της Alfa Romeo περιλαμβάνει στο εγγύς μέλλον και μια μεγάλη μπερλίνα, μια «Alfetta» που θα μπορούσε να δείχνει έτσι.

Η Giulia και η Stelvio αποτελούν τις μόνες Alfa νέας εσοδείας που μετουσιώνουν το πολλά υποσχόμενο αλλά και επί μακρόν αναμενόμενο, πρόγραμμα ανάταξης της Alfa Romeo σε πραγματικότητα.

Ο όγκος πωλήσεων όμως στον οποίο στοχεύει η εταιρεία, εκτός από σουπερμίνι και μικρό οικογενειακό μοντέλο, δηλαδή νέες MiTo και Giulietta, χρειάζεται διακαώς και μια μεγάλη μπερλίνα. Το αυτοκίνητο φυσικά και υπάρχει στο πρόγραμμα νέων μοντέλων της μιλανέζικης φίρμας και αναμένεται στα προσεχή δύο χρόνια και πιθανότητα υπό το όνομα «Alfetta».

To μεγάλη μπερλίνα της Alfa θα πατά σε μια επιμηκυμένη εκδοχή της πλατφόρμας «Giorgio» στην οποία στηρίζεται η υφιστάμενη Giulia. Με στόχο να ανταγωνιστεί το Audi A6, τη νέα BMW 5 Series, την Jaguar XF, τη Mercedes-Benz E-Class, αλλά και Volvo S90, η «Alfetta» οφείλει και πιστεύεται ότι θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμη ως Alfa, κάνοντας χρήση κάποιων σχεδιαστικών γραμμών της Giulia, κατά το πρότυπο των BMW 3 και 5.

Ωστόσο, ακόμα είναι πρώιμο να μιλάμε για σχεδιασμό και πώς ακριβώς θα δείχνει. Αλλά αν μοιάζει με κάτι ανάλογο με αυτό που σχεδίασε η RennaDesign σαφώς και θα πείσει έναν αριθμό πελατών να αποστασιοποιηθεί από τις γερμανικές αντιπροσωπείες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube