Μια πιθανή μεγάλη Alfa Romeo θα αναβιώσει το όνομα Alfetta;

Μια πιθανή μεγάλη Alfa Romeo θα αναβιώσει το όνομα Alfetta;

H διεύρυνση της γκάμας με μοντέλο πάνω από την Giulia αποτελεί για την Alfa Romeo σπαζοκεφαλιά, τόσο έναντι του ανταγωνισμού όσο και έναντι της φαμίλιας της FCA.

Οι μεγάλες μπερλίνες δεν θα λέγαμε ότι ήταν το δυνατό σημείο της Alfa Romeo, με την 164 να είναι ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει μεταπολεμικά η μιλανέζικη φίρμα.

Αυτοκίνητα όπως, η 1900, η 2000/2600, η 2300/2300 Β, η Alfa 6, η Alfa 90 και η 166 βρίσκονταν σταθερά πίσω από τον ανταγωνισμό, καθώς η εταιρεία έριχνε τα κεφάλαιά της σε κόμπακτ οικογενειακά και μικρά/μεσαία σπορ μοντέλα.

Σήμερα όμως, με την ιταλική εταιρεία να διαθέτει δική της ικανότατη πλατφόρμα, δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία για ένα μοντέλο που θα αντιπαρατεθεί με αξιώσεις απέναντι σε σπορ μεσαίες-μεγάλες μπερλίνες όπως η mass premium BMW 5 Series ή η πιο περιθωριακή εμπορικά Jaguar XF.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo Giulia 2.2 Diesel 180 AT8

Με του Μιλανέζους να έχουν επιστρέψει στην αγορά με τη νέα Giulia και το επερχόμενο SUV, που κατά τα φαινόμενα θε λέγεται Stelvio, χρειάζονται πλέον σε μικρό χρόνο να κλιμακώσουν την επίθεσή τους, τόσο με ένα μεγάλο μοντέλο όσο και με το κάτω άκρο της γκάμας, αντικαθιστώντας τις ασθμαίνουσες Giulietta και MiTo. Επιπλέον, η διεύρυνση της γκάμας χρειάζεται τον πολλαπλασιαστή των μοτέρ για να πιαστεί το νούμερο των 400.000 πωλήσεων ετησίως μέχρι το 2020 και να αποδώσει η επένδυση των €5,5 δισ.



Υπάρχουν πολλές αναφορές που λένε ότι οι Ιταλοί όντως προχωρούν στη διεύρυνση της γκάμας προς τα πάνω, με την προσθήκη μια μεσαίας-μεγάλης μπερλίνας, η οποία θα μπορούσε να αναβιώσει το όνομα Alfetta. Το νέο μοντέλο θα μπορούσε να υποστηριχτεί από μια επιμηκυμένη εκδοχή της πισωκίνητης πλατφόρμας Giorgio (εσωτερική κωδική ονομασία), αλλά και στα περισσότερα σύνολα κινητήρα/κιβωτίου, περιλαμβανομένου του 2,9λιτρου biturbo V6 της Quadrifoglio.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio [video]

δεδομένο ότι η Alfa Romeo θα περάσει επίσημα στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της από το 2018, πιθανότατα η «Alfetta» να είναι το πρώτο μοντέλο της φίρμας που θα περιλαμβάνει στις τάξεις του κάποιο από τα εν εξελίξει υβριδικά συστήματα.

Η απεικόνιση της μεσαίας-μεγάλης μπερλίνας που βλέπετε υιοθετεί στιλιστικά στοιχεία από την Giulia, με το πίσω μέρος να συνδυάζει το μυώδες με το κομψό και μάλιστα παρά τη μεγέθυνση του αμαξώματος που αντιμάχεται παρόμοιες προσπάθειες. Στην περίπτωση που μια τέτοια μπερλίνα πάρει το πράσινο φως, είμαστε πολύ περίεργοι πώς θα την τοποθετήσει η Αlfa Romeo στην αγορά, με δεδομένο ότι η ομογάλακτη Maserati είναι παρούσα στην κατηγορία με την Ghibli.

[Πηγή απεικόνισης MalteseDesign μέσω Trazioneposteriore.net

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube