480 γύροι στο ’Ring για κάθε πρωτότυπο Kia Stinger GT [video]

480 γύροι στο ’Ring για κάθε πρωτότυπο Kia Stinger GT [video]

Kάθε πρωτότυπο Kia Stinger GT γράφει υπερωρίες στο Nürburgring, κάνοντας 480 γύρους ή αλλιώς 10.000 km δοκιμών πίστας.

Το νέο Kia Stinger GT, το οποίο οδηγήσαμε πρόσφατα υπό μορφή τελικού πρωτοτύπου και χωρίς καμουφλάζ, φοράει ένα 3,3λιτρο διτούρμπινο μοτέρ V6 που αποδίδει 375 άλογα.

Στόχος της Kia είναι να φέρει αντιμέτωπο το Stinger GT με τις γερμανικές premium σπορ μπερλίνες, όπως οι BMW 440i και το Audi S4. Στην προσπάθειά της να παρουσιάσει τα ανάλογα σπορ διαπιστευτήρια, η Kia έφερε το Stinger GT εκεί όπου όλες οι εταιρείες επιβεβαιώνουν τη δουλειά που έχουν κάνει: Στην πίστα του Nürburgring.

Και προκειμένου η επιβεβαίωση αυτή να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλής, αλλά και επικοινωνιακά ηχηρή, μιας και μας το κοινοποιεί, γράφει 480 γύρους που μεταφράζονται σε 10.000 km μέσα σε δύο εβδομάδες. Και μην νομίζετε ότι το ντίζελ αφήνεται στην τύχη του. Αντιθέτως! Γι’ αυτό, τα πράγματα είναι ακόμη πιο σκληρά, καθώς τα χιλιόμετρα δοκιμής του ανά πρωτότυπο στην Πράσινη Κόλαση φτάνουν τα 20.000. Σχεδιαστές και μηχανικοί εργάζονται από κοινού για να βεβαιωθούν ότι και τα δύο αυτοκίνητα ανταποκρίνονται στο στόχο τους, τόσο στον τομέα των επιδόσεων όσο και στην αεροδυναμική απόδοσή τους.

«Το νέο Kia GT είναι ένα πραγματικό Gran Turismo, ένα αυτοκίνητο για ζωηρή οδήγηση μεγάλων αποστάσεων», είπε ο Gregory Guillaume, αρχισχεδιαστής της Kia Motors Europe. «Η καθαρή δύναμη, τα κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά και το επιθετικό στιλ δεν υπάρχουν σε βάρος της πολυτέλειας, της άνεσης και της χάρης. Το νέο GT δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο που θα φτάσει πρώτο στον προορισμό του –αυτό το αυτοκίνητο είναι το ίδιο το ταξίδι. Πρόκειται για πάθος».

Ύστερα από σχεδόν τέσσερις εβδομάδες δοκιμών στο Nürburgring, ένα αριθμός αναθεωρήσεων έγινε στο αεροδυναμικό κομμάτι του αυτοκινήτου, προκειμένου να βελτιωθεί η ροή του αέρα γύρω από το αυτοκίνητο. Ως εκ τούτου, το εμπρός μέρος έγειρε ακόμα πιο πολύ προς τα πίσω, ενώ υιοθετήθηκαν «βράγχια» πίσω από τους εμπρός θόλους. Μια ελαφριά πτέρυγα αλά «ducktail» βοήθησε να αυξηθεί η κάθετη αεροδυναμική πίεση στην ουρά, δίνοντας μεγαλύτερη σταθερότητα στις καμπές υψηλών ταχυτήτων, αλλά και στην ευθεία, ενώ οι τεχνικοί της Kia προχώρησαν και σε μικρές βελτιώσεις στη ρύθμιση της ανάρτησης.

Και για να μην ξεχαστούμε, το ταχύτερο Kia όλων των εποχών, το Stinger GT με το διτούρμπινο 3,3λιτρο V6, χρειάζεται σύμφωνα με το εργοστάσιο 4,9” για το σπριντ των 0-100 km/h. To βασικό βενζινοκίνητο των δύο λίτρων, που θα είναι μάλλον και το μόνο που θα δούμε στην Ελλάδα πριν εκπνεύσει το 2017 οπότε και θα λανσαριστεί εμπορικά, αποδίδει 258 άλογα και χρειάζεται για την αντίστοιχη δοκιμασία 6,0”.

[Πηγή Kia]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube